Звездното пловдивско сопрано Соня Йончева спечели наградата на публиката на

...
Звездното пловдивско сопрано Соня Йончева спечели наградата на публиката на
Коментари Харесай

Фурор! Соня Йончева спечели най-важната оперна награда на...

Звездното пловдивско сопрано Соня Йончева завоюва премията на публиката на най-престижния конкурс на планетата – Международните оперни награди (International Opera Awards). Призът й бе връчен на тържествена гала в Лондон през вчерашния ден вечерта.

„ Особено съм щастлива, че това прелестно самопризнание идва от публиката. Благодаря доста на всички, които гласоподаваха за мен на Международните Оперни награди за опера “, написа на страницата си във Facebook солистката на Метрополитън Опера в Ню Йорк. Соня Йончева е родена през 1981 година в Пловдив. Започва да пее в хор „ Детска китка “ на шест години. Учи пиано и оперно пеене в Пловдив. Завършва „ Класическо пеене “ в консерваторията в Женева, като получава специфичната премия на град Женева.

Награди получава също в най-известния оперен конкурс в света „ Опералия “ в Милано (2010) и в Екс ан Прованс (2007), както и в родината си в състезанието за немска и австрийска музика (2001), състезанието за българска класическа музика (2000) и „ Млади гении “ (2000).

Пее в представления и концерти в операта „ Ла Скала “, „ Театро Реал “ в Мадрид, Националната опера в Прага, Фестивала на Монпелие, Опера Лил, Бруклинската музикална академия в Ню Йорк и др.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР