Звездното дуо на Норвегия Марте Олсбу Рьозеланд и Йоханес Тингнес

...
Звездното дуо на Норвегия Марте Олсбу Рьозеланд и Йоханес Тингнес
Коментари Харесай

Норвегия спечели титлата в единичната щафета в Оберхоф, България на 20-то място

Звездното дуо на Норвегия Марте Олсбу Рьозеланд и Йоханес Тингнес Бьо завоюва златния орден в единичната смесена щафета на Световното състезание по биатлон в Оберхоф макар неувереното си начало и наказателната обиколка, която Бьо завъртя в края.

В немския зимен център Рьозеланд употребява два аварийни патрова в първава си пукотевица, след което бе безгрешна във втората си, с цел да съобщи на Бьо на четвърто място с пасив от 13.6 секунди по отношение на водачите от Италия (Лиза Витоци, Томасо Джакомел). След това Бьо се приближи до водачи след потреблението на единствено един авариен патроn в стрелбата си от прав преди Рьозеланд да направи един непогрешим втори пост.

След второто присъединяване на носителката на огромния бистър глобус пристигна и основният пост на Бьо, който малко изненадващо завъртя една наказателна обиколка от 75 метра в стрелбата си от лежащ, с цел да стартира предпоследната обиколка от 1.5 километра на 11.0 от първото място. Той обаче съумя да навакса този си пасив още до влизането за последната пукотевица, в която не остави късмет на австриеца Давид Комац и Джакомел, откакто повали петте си цели без да употребява спомагателни патрони.

По този метод той донесе успеха на Норвегия, а второто място бе за австрийското дуо на Комац и Лиза Тереза Хаузер, които финишираха на 13.8 зад спечелили. Бронзовият орден макар двете наказателни обиколки на Джакомел в последната пукотевица завоюва Италия с пасив от 51.0 секунди.

В подножието на подиума приключи тимът на Швеция (Хана Йоберг, Себастиан Самуелсон), а петицата допълниха международните първенци от Поклюка 2021 Франция (Лу Жанмоно, Фабиен Клод). В Словения преди две години обаче съставът на французите бе образуван от Жулия Симон и Антонен Гигона.

За България на старт през днешния ден застанаха Даниела Кадева и Антон Синапов, които приключиха на 20-то място от 27 тима след една наказателна обиколка и общо 11 спомагателни патрона. Пасивът на родните представители бе 3:57.9 минути.

Програмата на Световното състезание по биатлон продължава в събота с класическите щафети за мъже и дами. Мъжкият старт на 4 по 7.5 километра ще стартира в 12:45, а женският на 4 по 6 километра в 16:00 часа българско време.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР