Звездният питчер на Лос Анджелис Доджърс Клейтън Кършоу усети схващане

...
Звездният питчер на Лос Анджелис Доджърс Клейтън Кършоу усети схващане
Коментари Харесай

Кършоу пак разтревожи ЛА Доджърс, отива на ЯМР

Звездният питчер на Лос Анджелис Доджърс Клейтън Кършоу усети разбиране в гърба и бе заменен рано още в първия си мач след завръщане в игра от едномесечен престой в листата с контузените в МЛБ. Трикратният притежател на " Сай Йънг " стартира на възвишението в семейството против Филаделфия Филис тази нощ, само че бе изваден след 5-ия ининг, а отборът му загуби с 1:2.

30-годишният левичар, който не бе играл от 1 май поради инфектиране в бицепса на хвърлящата ръка, метна единствено 62 топки, с които направи 5 страйкаута, даде една база за боли и пусна 1 точка от 4 шлагера. Смущаващото бе, че той не можа да надвиши 90 мили/ч с нито една от 20 бързи топки, в случай че през предишния сезон направи общо 1142 такива хвърляния и всяко от тях бе с 91 мили/ч или повече.



" Схващането в гърба може би способства за загубата на скорост – уточни мениджърът на " мошениците " Дейв Робъртс. – Но целият му боеприпас стартира да отслабва. И бърза топка, и слайдър, и кърв. Всичко ми изглеждаше извънредно. С историята, която има Клейтън, несъмнено имаме малко терзание. Искаме да сме сигурни, че всичко е наред. "

Треньорът разкри, че Кършоу няма да пътува с тима за серията в Денвър на посетители на Колорадо Рокис през уикенда, а остава в Ел Ей за проучвания. Днес първо му следва обзор с ядрено-магнитен резонанс, след който ще стане ясно какъв брой сериозен е казусът.



През последните 4 сезона асът в ротацията на Доджърс имаше не една и две болежки, породени от разнообразни травми в гърба. През 2014 година той пропусна месец и половина поради разтежение; през 2016 година бе отвън игра два месеца и половина поради дискова херния в лумбалните прешлени; през 2017 година бе навън за повече от месец с разтежение в кръста.

От началото на тази година Кършоу е с баланс 1-4 и 2,76 ERA в 49 ининга с 53 страйкаута и 11 бази за боли. Заплатата му за 2018 година е $30,4 млн. по 7-годишния контракт за общо $215 млн., изтичащ след още два сезона. Той обаче има право да разтрогне след края на актуалното състезание и да се откаже от $32 млн. през 2019 година и $33 млн. през 2020 година, в случай че реши, че ще откри по-добра оферта на свободния пазар.



Нощес Кършоу слезе от хълма при резултат 0:1 по средата на 5-ия ининг, откакто гостите откриха резултата във 2-рия. Куриозното е, че Майкел Франко изобщо не стъпи на хоума при индивидуален шлагер на Хорхе Алфаро, само че съдията (а и никой на стадиона) на видя това и точката бе зачетена.

Лос Анджелис изравни с RBI-сингъл на Енрике Ернандес в затварянето на 5-ия, само че в 7-ия Филаделфия още веднъж излезе напред с помощта на двоен шлагер на Алфаро, който се оказа и надвит. Стартерът на " филитата " Аарън Нола (W 7-2) създаде 7 ининга със 7 страйкаута и 2 шлагера, а Серантони Домингес (S 2) довърши мача с 2 съвършени ининга. Загубата на домакините пое Джош Фийлдс (L 2-2), хвърлял единствено в 7-ия.



Лос Анджелис Доджърс - Филаделфия Филис 1:2
ст. " Доджър "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ФИЛАДЕЛФИЯ
0
1
0
0
0
0
1
0
0
2
6
1
ЛА ДОДЖЪРС
0
0
0
0
1
0
0
0
0
1
2
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 31 МАЙ:

Американска лига

Детройт Тайгърс - Лос Анджелис Ейнджълс 6:2
Оукланд Атлетикс - Тампа Бей Рейс 7:3
Минесота Туинс - Кливланд Индиънс 8:9
Хюстън Астрос - Бостън Ред Сокс 4:2
Балтимор Ориолс - Ню Йорк Янкис отсрочен
Сиатъл Маринърс - Тексас Рейнджърс 6:1

Национална лига

Ню Йорк Метс - Чикаго Къбс 1:5
Сейнт Луис Кардиналс - Питсбърг Пайрътс 10:8
Атланта Брейвс - Вашингтон Нешънълс 4:2
Сан Диего Падрес - Маями Марлинс 8:3

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР