Звездният двубой, който е запазената марка на Видин в борбата

...
Звездният двубой, който е запазената марка на Видин в борбата
Коментари Харесай

Отборът на „Севера“ спечели преходната купа в баскетболния „Мач на звездите“

Звездният дуел, който е запазената марка на Видин в битката със СПИН, се организира за 15-и път.

Той се състоя в спортна зала „ Фестивална “, а водещ на шоуто бе известният Ивайло Иванов – Играта.

„ Мачът на звездите “ се провежда от Община Видин, взаимно с Регионалното ръководство на образованието, Общинския съвет по наркотичните субстанции, Баскетболен клуб ”Видабаскет ” и видински учебни заведения.

В тимовете на „ Севера “ и „ Юга “ се включиха най-хубавите състезатели по баскетбол от СУ „ Цар Симеон Велики “, ГПЧЕ „ Йордан Радичков “, ППМГ „ Екзарх Антим I “ и ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров “, които към този момент участваха и в проведените общински училищен игри. Баскетболистите бяха облечени в атрактивни екипи, подарък от Община Видин. Треньорите на „ Севера “ са Борислав Каменов и Теодор Киров, а на „ Юга “ – Таня Методиева и Росен Ракаджиев.Срещата мина под съдийството на Юлиян Колев и Кристиан Нунов.

Преди началото на баскетболния дуел, одобрение сервира заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова. Тя изрази удовлетворението си, че толкоз доста хора поддържат самодейността и по този метод се причисляват към идеята да бъдем непримирими в битката с една от най-коварните заболявания на нашето съвремие. Борисова поздрави от името на кмета на Видин доктор Цветан Ценков, от свое име и от името на общинското управление и комисията по спорт към Общинския съвет състезателите, треньорите и съдиите, като пожела на тимовете красива и спортсменска игра. И прикани: „ Нека с общи старания приобщим от ден на ден деца и младежи към всеобщия спорт и здравословен метод на живот! “

След това Борисова хвърли първата топка и даде старт на мача. Състезателите от двата тима бяха почтени съперници в извънредно оспорван дуел и показаха едно същинско баскетболно шоу. С разлика единствено от 1 точка (108:107) успеха завоюваха момчетата от „ Юга “.

Между двете полувремена бе извършена игра с публиката. Наградата от 200 лева за вкаран панер от централната линия отиде при Деян Колев, възпитаник в Природо-математическата гимназия. Тя е обезпечена от строителен хипермаркет „ Север “.

Всички учебни заведения, присъединили се със свои представители в „ Мача на звездите “, получиха купи. Те бяха връчени от Десислава Тодорова – заместник-кмет на Община Видин; Наталия Милкова – ръководител на непрекъснатата комисия за работа с децата, младежта, спорта и туризма към Общински съвет – Видин; Юлиян Иванов, шеф на общинско дружество „ Спортни парцели “; Цветанка Червенкова и Владко Вълчев – специалисти в Регионалното ръководство на образованието.

Заместник-кметът Борислава Борисова награди треньорите и съдиите с грамоти и плакет на Община Видин и връчи на тима победител преходната купа, учредена от нашия съгражданин и бивш баскетболист – професор Вили Лилков.

Наградата за най-полезен състезател завоюва Калоян Димитров от тим „ Севера “ и тя му бе връчена отОгнян Първулов,директор на радио Видин. Статуетката за най-атрактивна забивка получи Никола Емилов, състезател на „ Юга “, а оценката бе връчено от Мария Георгиева, специалист в Министерството на младежта и спорта. Най-точен в стрелбата от линията за „ трите “ точки бе Георги Симеонов, също играч на „ Юга “, който получи премията си отВеселка Димитрова, ръководител на Общинския съвет по наркотичните субстанции.

След церемонията по награждаването участници и фенове посрещнаха с доста овации още един специфичен посетител на събитието – надарената и невероятна млада изпълнителка Дара Екимова. Така баскетболното шоу, което печели от ден на ден фенове, приключи с прелестно въодушевление.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР