Звездите в алпийските ски дисциплини Линдзи Вон и Микаела Шифрин

...
Звездите в алпийските ски дисциплини Линдзи Вон и Микаела Шифрин
Коментари Харесай

САЩ отиват в Пьончан с най-голямата делегация в историята на зимните олимпийски игри


Звездите в алпийските ски дисциплини Линдзи Вон и Микаела Шифрин са измежду рекордните 242 спортисти, които ще показват Съединени американски щати по време на Зимните олимпийски игри в Пьончан, започващи след по-малко от две седмици. Те ще се опитат да извоюват медалите в 15 разнообразни дисциплини.

Отборът от 135 мъже и 107 дами е най-голямата национална делегация в цялата история на Зимната олимпиада. 103-ма от спортистите даже са завръщащи се олимпийски първенци, в това число трима петкратни олимпийци. Освен това тази година се следи и най-разнообразния до момента американски екип, включващ 11 азиатци американци, 10 афро-американци и първите двама намерено хомосексуални спортисти в зимните спортове – слоупстайл-скиорът Гъс Кенуърти и състезателят по фигурно пързаляне Адам Рипон.

Родените в Гана Мааме Биней и Ерин Джаксън са пък първите афро-американки кънкобегачки, а Джордан Грийнуей е първият в историята тъмнокож американски хокеен състезател на Олимпийски игри.

"Не стопираме да следим високите достижения от страна на американците, които се състезават в зимните спортове, като в това време спортната стратегия се уголемява и включва още повече благоприятни условия за нашите спортисти", сподели Алън Ашли, началник на спортните осъществявания на Олимпийския комитет на Съединени американски щати и на задачата.

"Готови сме за още едно мощно показване от нашите спортисти, които от дълго време са се заели да ни показват в най-хубавата светлина в тези игри", добави той.

БГНЕС напомня, че на предходните Зимни олимпийски игри, които се организираха в съветския курорт Сочи делегацията на Съединени американски щати се състоеше от 230 спортисти и зае трето място в общото класиране. Тогава американците си извоюваха 9 златни, 7 сребърни и 12 бронзови медала. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР