Звездите също са хора. И като всички нас се вълнуват

...
Звездите също са хора. И като всички нас се вълнуват
Коментари Харесай

„Ритон“ ваят тела с аграрен фитнес, не обичат да тренират в залата


Звездите също са хора. И като всички нас се вълнуват от разнообразни неща. Едни са фанатици на тематика фитнес, други събират колички, същински или модели, трети се вълнуват от остарели оръжия и носии. В поредност от броеве вестник " България Днес " ще ви запознае с заниманията на известните българи, които не са доста познати на необятната аудитория.

" Аграрен фитнес " поддържа двамата реализатори

Двамата не обичат да викат майстори, вършат си всичко сами

100 перуки пази в дрешника си Катя от именития дует " Ритон ". Половинката й Здравко пък е почитател на инструментите и разполага с същинска сбирка от всевъзможни джаджи. Включително къртач за асфалт.

Когато не приготвят нови части, двамата реализатори постоянно намират какво да свършат из къщата и двора си, които – знайно е, се намира във вилната зона на столичния квартал Банкя. През тези мразовити и заснежени дни да вземем за пример Здравко " яхва " снегорин и разчиства пътеките от натрупалия сняг. " Кефя се, като шетам снега ", споделя артистът. И споделя за необикновените си за една звезда от неговия сан занимания. Оказва се, че мъжката половинка в дуета е техничар и релаксира, като... коси тревата и майстори всякакви неща из къщата! За задачата Здравко къта прибрани и прилежно подредени в особено помещение принадлежности. Само косачките за трева са три, без да включваме включително тримерите, а храсторезите, дърворезачките и ножиците за подрязване са над десетина по тип и размер.

" Всяка активност по косенето и подстригването на растенията изисква друг инструмент, въпреки че има и такива, които употребявам доста рядко ", признава артистът.

Като същински занаятчия Здравеца, както го назовават приятелите, има уязвимост към всякаква техника. " Имам куп бормашини, шлайфове, банциг, няколко типа винтоверти, циркуляр, мотокултиватор, изцяло съоръжение за боядисване, даже професионален компресор и къртач за асфалт " , споделя артистът.

Последните две машини не са употребявани, само че е значимо да са в наличност, в случай че потрябват на неуморния Здравко. " Случих на мъж, и то какъв! " , не може да го нахвали Катя: " Наскоро да вземем за пример се счупи накрайникът на прахосмукачката и Здравко незабавно го поправи! Няма нещо, което да не може да ремонтира или да направи по къщата – от мебелите, всевъзможни джаджи, та даже зидаро-мазачески работи " - радва се певицата.

Текущите поправки въпреки всичко ги вършат двамата и никак не обичат да се доверяват на наемни служащи. " Няма читави майстори! Затова рядко ги викаме единствено в случай че става дума за нещо огромно, което не можем да свършим сами. Отгоре на всичко би трябвало и дълго да се чака, тъй като всички са заети " - споделят артистите и си напомнят случай, при който чакали майсторите 45 дни, а откакто пристигнали, Здравко и Катя не останали удовлетворени от работата им.

" На третия ден унищожиха всичко, аз го оправях след тях, само че – неволята учи. Дребните поддръжки по никакъв начин не ме затрудняват. Ако би трябвало да очаквам занаятчия да ни рестартира термопомпата за отопление, ще умрем от мраз, а да ми оправят тревата – всичко ще буреняса, басейнът пък ще жабяса ", безапелационен е Здравко.

И всичко това не е, тъй като звездната двойка е капризна, капризна или претенциозна. Просто са перфекционисти освен в музиката и шлагерите, които коват към този момент 45 години, а във всичко, с което се захващат.

Другата огромна пристрастеност на естрадните митове е градината им. Работят в нея неуморно, като съчетават приятното с потребното. " Не блъскаме във фитнес, само че непрестанно поддържаме форма с помощта на градината. Наричам го " поземлен фитнес "! Защото е метод да се движим, другояче ще се заседим и улежим. Във фитнеса у дома употребяваме единствено пътеката, само че рядко. Изобщо фитнесът ни съставлява склад от прашасали уреди, въпреки че всичко е инсталирано, тествано и употребено... по един път! Защото за мен фитнесът е цялостен обред - да си вземеш спортния екип, да отидеш в зала при инструктор... А у дома е скучно самичък да блъскаш с уредите. Затова пък при едно поддържане на двора правиш най-малко 300 клякания, а и ти доставя неимоверно наслаждение ", споделя певицата с тип на студентка. И разяснява: " Да посадиш, да отгледаш едно растение, да го видиш пораснало, цъфтящо – това е същинското задоволство и приятност. Затова даже най-елементарният ремонт или подрязване доставят наслада. "

Когато фамилията е заето с многочислените си турнета, концерти и участия, въпреки всичко се постанова да наема компании за генерално поддържане на приказната градина, напълно проектирана и сътворена още от нанасянето им преди 13 години от Катя. Но и градинарите се сортират: " Като му кажа да почисти юките, а той ме пита на кое крещя юка, напряко се сбогуваме ". В аспекта на перфекционизма работата при най-известния ни дует по никакъв начин не е лесна, тъй като и двамата държат всичко да е идеално.

Здравко се майтапи, че имат непрестанно двама служащи по цялостната поддръжка на дома и градината на смени: " Аз и Катя ". Като същинска британска лейди Катя е поела по-леката, изобретателна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството. Тя се грижи за цялостното оформление и самия ландшафт на двора, както и за това къде какви растения да се засадят. Другата приятна задача на нежната половинка на дуета е вътрешният дизайн и обзавеждане на къщата, в която всичко е неповторимо и поръчково по нейна концепция. Същото важи за облеклата и стайлинга й...

Голяма уязвимост на надарената певица не са толкоз тоалетите, колкото аксесоарите към тях.

" Имам близо 100 перуки, над 50 диадеми, 30-ина шапки... Много от нещата не ги нося, прибрани са по кутии и чекмеджета ", издава Катя. Що се отнася до обувките, няма табиет да пази цели щендери с тях, тъй като модата им минава. Затова пък има най-малко 100 чифта най-различни очила. А бижутата си сортира съгласно театралните тоалети и прическите. Предпочита среброто и не обича да носи злато. Има и свое обичано украшение – правено по поръчка преди 30-ина години сребърно колие с цирконий и същите обеци в комплект към него, които не смъква в всекидневието.

КРЕАТИВНИТЕ НОВАТОРИ

Никой не може да отхвърли, че ритонците са " първопроходци " в доста връзки – както в музиката и на сцената, по този начин и в бликащите една след друга хрумвания в живота - от рекламните им картонени фигури в човешки растеж за 25-ата годишнина на сцената, та до невероятните цветни винилови плочи с последните им албуми – всеки в друг цвят.

45 ГОДИНИ НЕ СТИГАТ

Катя и Здравко се заричат уместно да споделят с публиката празника от 45-ата годишнина от появяването си на музикалната сцена.

Песните за обичайния им огромен концерт в НДК са съвсем подготвени, а датите за предхождащото го национално турне към този момент се резервират. Всички дати към този момент пазят в загадка от поверие „ да не им мине локдаун път ”.

СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО

Двамата " ритонци " садят освен цветя, само че и потребни храни в градината си. Като да вземем за пример боба мунг, който Катя е отгледала сама като суперхрана. " По време на покълването витамините и минералите се усилват неведнъж. Освен всичко е и доста вкусно. Идеална добавка за салати, задушени манджички, смутита и доста други ”, поучава певицата.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР