Звездите от филма на Франко е от 1968 г. Ромео

...
Звездите от филма на Франко е от 1968 г. Ромео
Коментари Харесай

Ромео и Жулиета от 1968 г. искат $500 млн. - снимали ги в секс сцена, когато били на 15 и 16 години

Звездите от кино лентата на Франко е от 1968 година " Ромео и Жулиета " - Ленърд Уайтинг и Оливия Хъси съдят " Paramount " за 500 млн. $ поради голата сцена, която са снимали, когато те са били единствено на 15 и 16 години, оповестява " Daily Mail ".

 

Оливия Хъси, в този момент на 71 години, и Леонард Уайтинг, на 72, заведоха дело в петък във Върховния съд на Санта Моника в Калифорния, обвинявайки " Paramount Pictures " в полов тормоз, машинация, полово принуждение и съзнателно причиняване на прочувствен стрес.

 

" Това, което им е било казано и това, което в реалност се е случило, са били две разнообразни неща ", сподели Тони Маринози, бизнес управител на актьорите, в изказване.
 
Критиката нееднократно е определяла кино лентата на Франко Дзефирели като най-хубавата акомодация по нещастието на Уилям Шекспир. За това способстват придържането към оригинала на Шекспир, кастингът на младите артисти, музикалната тематика, операторското майсторство, дизайнът на средата и костюмите.

 

Филмът има две награди Оскар - за най-хубава кинематография и за дизайн на костюми. Номиниран е за най-хубав филм и за най-хубава постановка.

" Те се довериха на Франко. Франко беше техен другар и почтено казано, на 16, какво са могли да създадат?! Нямало е варианти. Нямало е MeToo ", прибавя мениджърът Маринози. 
 
Поводът за завеждане на делото е, че двойката е снимала гола сцена без тяхно познание и в този момент те търсят обезщетение, " за което се счита, че надвишава 500 милиона $ ".

 

Твърди се, че Дзефирели е посочил на актьорите къде ще бъде сложена камерата, само че голотата няма да бъде снимана или пусната. 

 

Хъси и Уайтинг считали, че нямат различен избор, с изключение на да се снимат голи с грим за тяло, както се изисквало в последния ден от фотосите.
 
Филмът е пуснат през 1968 година с утвърждението на критиците и носи на Дзефирели номинация за " Оскар " за най-хубав режисьор. Той умря през 2019 година на 96 години.

 

В изказване за " Variety ", Соломон Гресен, юристът на двойката, сподели, че актьорите " са били доста млади и наивни деца през 60-те години, които не са разбирали какво ще им аргументи това ".

 

Двамата артисти споделят, че сцената им е предизвикала дълготрайна финансова, физическа и прочувствена болежка.

Според жалбата филмът коства на Хъси и Уайтинг " цялостен живот загуба на облаги и други трудови облаги и благоприятни условия за работа ".

" Внезапно те станаха известни на равнище, което в никакъв случай не са очаквали, и в допълнение бяха употребявани по метод, с който не знаеха по какъв начин да се оправят ", сподели Гресен.

 

Обезщетението от 500 милиона $, което двойката търси, подхожда на сумата, която филмът е спечелил от излизането си през 1968 година
 
Според " Variety " делото, заведено от името на актьорите се основава на калифорнийски закон, който краткотрайно приключва отминалостта на искове за полово принуждение над деца. Този закон имал краен период до 31 декември 2022 година

 

Хъси продължава с актьорската си кариера и даже се събира още веднъж с Дзефирели, с цел да играе Мария, майката на Исус, в приветствания мини-сериал на режисьора от 1977 година " Исус от Назарет ".

 

В изявление от 2018 година Хъси твърди, че Дзефирели я е наричал " Boobs O'Mina " и че е признал, че тя е несподелената обич на живота му.

По това време Хъси също сподели, че " обича да играе Жулиета ", само че че медиите са " изтощителни ".

 

Уайтинг също траял да се радва на кариера като артист и артист в родната си Англия.

 

Хъси и Уайтинг, и двамата британци, споделят, че Дзефирели в началото им е споделил, че във кино лентата няма да има голота.

 

Въпреки това, в последния ден от фотосите, те настояват, че той е декларирал, че филмът " ще се провали ", в случай че не играят в сцената голи, с грим за тяло.

 

Източник: Дир.бг

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР