Звездите на Давид са открити графити върху сгради в района

...
Звездите на Давид са открити графити върху сгради в района
Коментари Харесай

Антисемитски графити в Париж тревожат френските лидери

Звездите на Давид са открити графити върху здания в региона на Париж в дейности, които съгласно политическите водачи „ напомнят 30-те години на предишния век “.

Около 60 звезди на Давид бяха изрисувани по стените в 14-ти регион на Париж в понеделник вечерта.

Франция се бори с огромно повишаване на антисемитските произшествия.

Повече от 850 сходни акта са докладвани във Франция след офанзивите на Хамас в Израел на 7 октомври, сподели министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен.

Властите в Париж оповестиха, че ще бъде стартирано следствие на обезценяване на имущество, усложнено от расистки планове.

" Плача, тъй като още веднъж виждам омразата, която получавахме, когато бях дете ", сподели гражданин на една от постройките, изписани с графити. ефирен оператор BFMTV. „ Не мога да го схвана. “

В изказване кметството на 14-ти регион написа, че актовете „ напомнят събитията от 30-те години... което докара до унищожаването на милиони евреи “.

Еманюел Грегоар, заместител на кмета на Париж Ан Идалго, сподели, че звездите ще бъдат отстранени и ще стартира следствие.

" Антисемитизмът продължава да убива ", сподели господин Грегоар. „ Никога няма да се откажем от борбата. “

Отделно една жена беше сериозно ранена, откакто беше простреляна от полицията във вторник сутринта. Служителите настояват, че тя се е държала заплашително и е отказала да извърши инструкциите.

Подобни графити бяха открити и в парижките покрайнини, в това число Vanves, Fontenay-aux-Roses, Aubervilliers и Saint-Ouen. Звездите бяха съпроводени от надписи като " от реката до морето Палестина ще победи ".

Кметът на Saint-Ouen, Карим Буамран, прикани създателите на " антисемитските и расистки " графити в неговия град да бъдат преследвани в цялостна степен закона.

Във вторник министър-председателят Елизабет Борн осъди това, което тя назова " позорни дейности ".

Рязкото повишаване на антисемитските произшествия тревожи 83% от французите, откри изследване на BFMTV.

Политически водачи, в това число президентът Еманюел Макрон, предизвестиха за риска от „ внасяне “ на напрежението, породено от войната Израел-Хамас във Франция.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Около 400 души са били задържани за антисемитски прояви този месец, сподели министърът на правораздаването Ерик Дюпон-Морети в неделя.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР