Звездата в алпийските ски Линдзи Вон може да сбъдне мечтата

...
Звездата в алпийските ски Линдзи Вон може да сбъдне мечтата
Коментари Харесай

Линдзи Вон иска да се състезава при мъжете

Звездата в алпийските ски Линдзи Вон може да сбъдне фантазията си да се конкурира с мъже. Красавицата и американската федерация по ски са внесли предложение до интернационалната централа да разрешат на победителката в 77 надпревари за Световната купа да взе участие в мъжкото втурване в канадския зимен център Лейк Луис през ноември 2018 година

Това не е първи път, в който Вон има упоритости да се състезава при мощния пол. През 2012 година Световната федерация отхвърли настояването ѝ да премери сили с джентълмените.

" Всички мъже споделят, че няма да ги победя. Но също по този начин споделя, че би било ужасно за нашия спорт. Така че не виждам по какъв начин присъединяване ми при мъжете ще навреди ", сподели тя в изявление за " Асошиейтед прес " през април.

Вон от дълги години тренира в мъжка компания, с цел да усъвършенства върха на Ингемар Стенмарк за най-вече победи за Световната купа - 86.

Тя пропусна огромна част от сезона при започване на годината, защото се възстановяваше от няколко контузии, в това число и от интервенция на ръката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР