Звездата от WNBA Бритни Грийнър и бившият американски морски пехотинец

...
Звездата от WNBA Бритни Грийнър и бившият американски морски пехотинец
Коментари Харесай

Русия може да освободи Бритни Грийнър и Пол Уилън до края на годината

Звездата от WNBA Бритни Грийнър и някогашният американски морски пехотинец Пол Уилън, които са арестувани в Русия, може да бъдат освободени до края на тази година, съобщи някогашният дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Бил Ричардсън, който през септември пътува до Москва, съобщи БГНЕС.

Ричардсън съобщи в изявление за CNN, че по време на пътуването си се е срещнал с висши съветски чиновници и лица, близки до съветския президент Владимир Путин, макар че визитата му не е било официализирано от Съединените щати.

" Аз съм внимателен оптимист във връзка с договарянията за Грийнър иУилън ", сподели Ричардсън, който е и някогашен губернатор на Ню Мексико и който е работил частно за освобождението на американски пандизчии в чужбина.

Ричардсън добави, че съгласно него размяната на арестуваните ще включва двама руснаци в подмяна на двамата американци. Той не уточни имената на руснаците и не уточни точна времева рамка.

Запитан дали двамата американци могат да бъдат освободени до края на годината, той отговори: " Мисля, че е допустимо. Не обичам да върша прогнози, само че да. "

Гражданката на Съединени американски щати Грийнър, двукратна олимпийска шампионка по баскетбол, беше наказана на девет години в съветски затвор на 4 август, откакто се призна за отговорна по обвинявания в приложимост на опиати. Тя настояваше, че е нарушила закона по нехайство, когато е пътувала с патрони за вейп, съдържащи масло от хашиш, в багажа си.

Уилън, който има американски, английски, канадски и ирландски паспорти, беше наказан през 2020 година на 16 години затвор, откакто беше приет за отговорен в шпионаж. Той отхвърли обвиняването.

Администрацията на Байдън се дистанцира от пътуването на Ричардсън и напъните му в Русия, като през последните седмици висши американски чиновници обявиха, че частни лица не могат да водят договаряния от името на държавното управление на Съединени американски щати.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР