Звездата от „NCIS“ Дейвид Маккалъм почина на 90

...
Актьорът Дейвид Маккалъм, известен с ролята си в дългогодишния процедурен
Коментари Харесай

Актьорът Дейвид Маккалъм, известен с ролята си в дългогодишния процедурен сериал на CBS „NCIS“, почина, се казва в изявление на мрежата. Той беше на 90.

„Той беше най-добрият, най-готиният, най-търпеливият и любящ баща“, пише синът му Питър Маккалъм в изявление на семейството, предоставено от CBS. „Той винаги е поставял семейството пред себе си.“

Маккалъм е починал от естествена смърт, заобиколен от семейството си в Нюйоркската презвитерианска болница, каза CBS.

„Дейвид беше талантлив актьор и автор и обичан от мнозина по света“, гласи изявлението на мрежата. „Той водеше невероятен живот и наследството му ще живее вечно чрез семейството му и безбройните часове в киното и телевизията, които никога няма да изчезнат. Ще ни липсва неговата топлина и нежно чувство за хумор, които осветяваха всяка стая или звукова сцена, на която стъпеше, както и брилянтните истории, които често споделяше от един добре изживян живот.“

Роден в Шотландия, Маккалъм получава големия си пробив в САЩ (след редица роли в британската телевизия) в шпионския сериал от 60-те години на миналия век „Човекът от U.N.C.L.E.“, с участието си в ролята на агент Иля Курякин срещу любезния шпионин на Робърт Вон Наполеон Соло.

Маккалъм спечели две номинации за Еми за шоуто и работи стабилно след това, включително роли във филмите „The Great Escape“ и „A Night to Remember“. Той също така участва в запомнящ се епизод от зловещата научно-фантастична поредица-антология „The Outer Limits“, „The Sixth Finger“, играейки обикновен човек, който доброволно се подлага на еволюционен напредък с ускорена скорост.

Маккалъм се завръща в телевизията с главна роля в сериала на NBC от 1975 г. „The Invisible Man“, но шоуто, въпреки пробивните тогава специални ефекти, продължава един сезон. Неговото невероятно последно участие в телевизията дойде с криминалната процедура на CBS „NCIS“. Маккалъм изигра главния съдебен лекар Доналд „Дъки“ Малард, ексцентричен и опитен професионалист, който служи като патриарх на следователите на сериала.

Маккалъм е оцелял от съпругата си Катрин Маккалъм, с която е живял 56 години, четирима сина (Пол Маккалъм, Валентин Маккалъм и Питър Маккалъм), дъщеря му Софи Маккалъм и осем внуци.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР