Звездата от Комиците и Улицата Кръстю Лафазанов е съсипан, след

...
Звездата от Комиците и Улицата Кръстю Лафазанов е съсипан, след
Коментари Харесай

Рак отне жената на Къци Лафазанов

Звездата от „ Комиците ” и „ Улицата ” Кръстю Лафазанов е унищожен, откакто след тежко боледуване умря брачната половинка му. Половинката на комика Елена Начева, която също е актриса, е умряла преди няколко седмици. Тя си е отишла на 24 септември, научи „ Уикенд ” от близки на семейството. Погребението е било в извънредно стеснен кръг – сломеният Къци даже не е съобщил на сътрудниците си от шоуто за сполетялото го злощастие.
Елена Начева беше едвам на 62-годишна възраст. В формалната жалейка, оповестена от нейни сътрудници, не се оповестява каква е повода да си отиде без време. Тя до последно работеше дружно с мъжа си и бе създател на най-новия му театър – „ Комикадзе на кръстюпът ”. Последното зрелище е било на 15 септември във Варна и нищо не предвещавало злополучния процес на събитията.

„ Преди 5 години Елена бе диагностицирана с рак. Тя незабавно стартира лекуване и борбата с тумора бе сполучлива. Уви, заболяването се завърна това лято, този път с нова мощ. Въпреки лекуването, в средата на септември положението на Елена се утежни. Издъхна на 24 септември, а последните й думи към Къци били: „ Обичам те! ”, описаха през сълзи близки на Лафазанов. „ Къци е смачкан от тъга – Елена беше най-близкия му човек, най-голямата му опора ”, просълзяват се сътрудниците на артиста.

Актрисата е родена на 28 юли в град Бургас. Тя е съученичка на поетесата Петя Дубарова, лишила се рано-рано от живота си още на 17 година Елена Начева е приключила актьорско майсторство за куклен спектакъл във ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов ”, випуск 1985, и работи в Народен спектакъл „ Иван Вазов ”. Театралния си дебют прави през 1985 година в ролята на Циганката в „ Чувалът с картофи ” в Добричкия куклен спектакъл „ Дора Габе ”. Филмовият си дебют прави през 1988 година във кино лентата „ Забранено за възрастни ”, където играе учителката.

Запознава се със брачна половинка си Кръстю Лафазанов във ВИТИЗ. Двамата се женят, когато са в трети курс, и от този миг са неразделни. Имат наследник и щерка, които също са артистични натури. Синът на Лафазанови е създател на музиката на най-новото им зрелище.

В последните 20 години Елена Начева се бе отдала и на писането. Тя стоеше зад множеството моноспектакли на брачна половинка си. Дни откакто си отиде, на страницата й във Facebook фамилията й разгласява едно от последните й стихотворения.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР