Звездата ни в смесените бойни изкуства Благой Иванов-Багата е бил

...
Звездата ни в смесените бойни изкуства Благой Иванов-Багата е бил
Коментари Харесай

Багата: Мислех да се откажа от мача с Дос Сантос заради травма

 Багата дебютира със загуба в UFC  Багата дебютира в UFC против някогашен първенец
Звездата ни в смесените бойни изкуства Благой Иванов-Багата е бил в доста комплицирана обстановка преди дебюта си в най-престижната верига UFC, написа " 24 часа ".

На 14 юли той загуби по точки от някогашния международен първенец Жуниор дос Сантос. Имало е обаче вид Багата да не влезе на осмоъгълника за борба с бразилеца в Бойзи, Айдахо.

Причината - травма в лявото коляно. Българският войник претърпя интервенция на менискуса в него при започване на годината. По време на подготовката за мача против Дос Сантос коляното му е създавало много проблеми, а в навечерието на дуела те са се задълбочили.

" Няколко дни преди мача с Дос Сантос даже мислихме с щаба ми за отвод. Болките бяха мощни. Треньорът ми сподели, че в случай че не съм изцяло здрав, няма смисъл да се рискува. В един миг обаче взех решение, че твърдо ще се удрям с Дос Сантос. От UFC демонстрираха самопризнание и почитание към мен, пускайки ме в основния мач на вечерта при дебюта ми във веригата. Трябваше да оправдая упованията ", описа Багата от Лас Вегас, където живее и тренира.

След борбата в Бойзи той се е подложил на нова интервенция на менискуса на лявото коляно.

" В момента се възвръщам. Чувствам се добре. Ще би трябвало да се заредя с самообладание, до момента в който всичко с коляното е окей и след това се връщам към здравите тренировки ", сподели Багата.

Очаква се идващият му мач да е в края на годината. Въпреки казуса с коляното той се показа повече от почтено против Дос Сантос. След мача бразилецът акцентира, че българинът е доста първокласен войник и мястото му е точно при най-хубавите в UFC.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР