Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев и неговият екип внесоха

...
Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев и неговият екип внесоха
Коментари Харесай

Кубрат Пулев официално поиска двубой за титлата с Анди Руис

Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев и неговият екип внесоха публична петиция в Международната боксова федерация (IBF), в която се желаят първенецът Анди Руис да отсрочи реванша си с Антъни Джошуа и да се изправи незабавно за отбрана на купата на организацията против българина, оповестява “24 часа ”.
 Кобрата към този момент праща единствено въздушни целувки
В петицията се изяснява, че Кубрат е спечелил правото си на неотложен реванш, като е спечелил два елиминационни мача на IBF (на 27 октомври 2018 година против №3 в ранглистата на IBF Хюи Фюри и на 7 май 2016 година против някогашния първенец и кандидат Дерек Чисора) и е деен против съществени противници. На 23 март Пулев нокаутира Богдан Дину, №14 в ранглистата на Световната боксова асоциация.

Пулев трябваше да се изправи против Антъни Джошуа на 28 октомври 2017 година в Кардиф, само че бе спрян от травма. След това Джошуа победи с механически нокаут заместника му Карлос Такам и се би с още двама кандидати, преди да загуби колана на IBF и останалите си трофеи през юни от Руис, без да се изправи против българина.

Въпреки, че Пулев още веднъж е формален кандидат, промоутърът на Джошуа Еди Хърн разгласи, че той и неговият клиент считат да се възползват от уговорка в контракта за неотложен реванш против Руис.

" Чакахме задоволително. Времето пристигна! ", разгласи промоутърът Боб Аръм, създател и изпълнителен шеф на Top Rank, която държи правата на Пулев дружно с Epic Sports. " Анди Руис е длъжен да се бие с кандидата на IBF Кубрат Пулев ", добавя той.
" Еди Хърн си ръководи купата при свръхтежките все едно му е частно дружество ", сподели Ивайло Гоцев от Epic Sports.

" Пулев се би преди три години и завоюва купата на кандидат. И то наложителен. " IBF е организацията, която не прави прецеденти със своите правила. И съгласно предписание 5.А.1, клаузата на Руис за реванш против Джошуа няма въздействие върху задължението му да отбрани купата си против кандидата на IBF. Задълженията са над промоутърските права. Заради това IBF би трябвало да съблюдава правилника си ", добавя той.

" Самият Руис е завоюва косвено от спазването на правилника от страна на IBF. Когато Тайсън Фюри победи Владимир Кличко, от лагера на Кличко незабавно задействаха клаузата за реванш. И когато Фюри отхвърли да пази купата си против наложителния кандидат, тя му бе отнета. Направен бе мач сред Вячеслав Глазков и Чарлз Мартин.

Мартин завоюва купата. И при първата си отбрана против кандидата на IBF той загуби от Антъни Джошуа. Това бе първата му огромна купа. Следвателно Руис като лиши купата на Джошуа косвено получи полза от спазването на правилника. Следователно той също би трябвало да го съблюдава и да излезе против кандидата - Кубрат Пулев в идващия си мач ", добавя Гоцев.

В различен образец IBF лиши купата на суперзвездата Генадий Головкин в категория " междинна ", откакто той избра да се бие с Ванес Мартиросян предходната година, а не да излезе против кандидата Серхий Деревянченко от Украйна. И Даниел Джейкъбс стана първенец, като победи Деревянченко за вакантната купа.

" Два месеца минаха откогато се спука балонът " Джошуа ". Няма подписан контракт за реванш, единствено някакви брътвежи на Еди Хърн къде ще се играе мача. Няма и дата. Еди Хърн бе приказвал с нас за мач на " Уембли " през ноември, а в този момент Анди Руис му скапе проектите. Анди е ново лице при свърхежките и ние почитаме неговите качества. Руис против Пулев ще бъде необикновен мач ", сподели още Ивайло Гоцев.

" Бях подготвен да изляза против Антъни Джошуа през ноември и в този момент нямам самообладание да се удрям с Анди Руис. Ще се удрям с него където изиска. Заради това този мач би трябвало да стане ", добави Кубрат Пулев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР