Звездата на устремилия се към седма титла в историята се

...
Звездата на устремилия се към седма титла в историята се
Коментари Харесай

Мануел Суарес пред Sportal.bg: Нямаше да играя така, ако съотборниците ми не бяха зад гърба ми през цялото време

Звездата на устремилия се към седма купа в историята се отбор на Балкан - Мануел Суарес, прави чудеса в плейофите на Националната баскетболна лига. Чилийският национал записва междинни индикатори от 23.2 точки, 9.4 битки и 1.7 чадъра на мач при 75% пукотевица от игра, 81% от тройката и 86% от наказателната линия, водейки ботевградчани към задатък от 2-0 във финалната серия с Черноморец. 29-годишният център съобщи пред Sportal.bg , че зад изумителното му показване се крие хубавичко работа, която той е положил през предишното лято и в процеса на сезона. 

“Гордея се с това, че съм част от тим, в който са събрани страхотни момчета. Ключът към триумфа ни тази година е взаимната ни работа и главния фокус към отбраната ни. Със свежи сили съм в края на сезона, тъй като положихме доста старания за това. Самият аз водех сериозна подготовка за сегашния сезон и продължих да работя крепко в хода му, с цел да съм във допустимо най-хубавата си форма сега.
 Титанът Суарес Титанът Суарес
Мотивацията ми, която ме движи напред и ми дава сили, е да донеса шампионската купа в Ботевград и да осъществим задачата, която си бяхме сложили преди началото на сезона. Не бих желал да правя оценка самостоятелното си показване - баскетболът е екипен спорт. Нямаше да играя по този начин, в случай че съотборниците ми не бяха зад тила ми от самото начало ", показа Суарес.

Суарес получава и голяма поддръжка от своето семейство и приятелите си, които следят изявите му във всеки дуел. 
 Балкан допира втора поредна купа след нов моноспектакъл на Мануел Суарес Балкан допира втора поредна купа след нов моноспектакъл на Мануел Суарес
" Семейството и приятелите ми гледат безусловно всички мои мачове. Благословен съм, че съм обкръжен от невероятна поддръжка в живота си. Роднините ми постоянно ме хвалят и ме окуражават, а приятелите ми показват нещата, върху които би трябвало да работя, с цел да изведа играта си до идващото равнище.

Грамадният чилиец към този момент изнесе две следващи лекции на отбраната на Черноморец, откакто в първия мач записа 26 точки, 16 битки и 4 чадъра, а във втория - 25 точки, 8 овладени топки и 3 блокирани изстрела. Балкан завоюва и двата мача с двуцифрена разлика и в този момент се насочва към Бургас с мисълта да затвори серията. " Акулите " обаче нямат загуба на своя територия от началото на календарната година, като Суарес е наясно с това, че мач №3 ще бъде доста тежък.

Намираме се във финалната серия, обикновено е всеки един мач да е тежък. Няма да чакам нищо по-различно от мощния тим на Черноморец. Отиваме там с концепцията да оставим всичко от себе си на терена и в края на краищата ще забележим какъв резултат ще даде това ”, приключи Мануел Суарес.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР