Звездата на Унгария и капитан на националния отбор Балаш Джуджак

...
Звездата на Унгария и капитан на националния отбор Балаш Джуджак
Коментари Харесай

Селекционерът на Унгария: Би било добре да обещая, че ще победим България, но не мога да го направя

Звездата на Унгария и капитан на националния тим Балаш Джуджак изненадващо не бе извикан от селекционера Марко Роси за решителния бараж с България за Евро 2020 на 8 октомври. В последните четири сезона 33-годишният футболист играе в ОАЕ, а преди този момент направи име в ПСВ, Динамо Москва и Бурсаспор.
В разширения състав от 26 футболисти не попадна и 26-годишният халф на хърватския Осиек Ласло Клайнхайслер, който е измежду водачите на отбора.
Изненадата в състава е Норберт Кьонвеш от Залаегерсег, който може да дебютира за националния си тим на 31 години. В листата е и звездата на Ред Бул Залцбург Доминик Шобошлай. „ Исках да повикам Клайнхайслер, само че не можах, защото има персонални проблеми. Ако той желае, може да ви отговори какви са тези аргументи. Би било добре е да обещая, че ще победим България в баража и по-късно Сърбия и Русия в Лигата на нациите, само че не мога да заявя такова нещо. Искам да видя бойци. Ако играем футбол, както ние можем, ще напуснем терена с вдигната глава, даже резултатът да не е удобен за нас. Може да не играем красиво като Марко ван Бастен, може да не сме млади, само че желая всеки да даде най-хубавото от себе си “, съобщи 56-годишният италианец. СЪСТАВЪТ НА УНГАРИЯ ЗА БАРАЖА С БЪЛГАРИЯ Вратари: Петер Гулачи (РазенБалшпорт Лайпциг), Денеш Дибуш (Ференцварош), Адам Ковачик (МОЛ Фехервар) Защитници: Адам Ланг (Оминия Никозия), Атила Фиола (МОЛ Фехервар), Барнабаш Беше (Льовен), Вили Орбан (РазенБалшпорт Лайпциг), Силвестер Хандя (МОЛ Фехервар), Атила Салай (Аполон Лимасол), Ендре Ботка (Ференцварош), Акош Кечкеш (Лугано) Халфове: Адам Над (Бристъл Сити), Жолт Калмар (Дунайска Стреда), Доминик Шобошлай (Ред Бул Залцбург), Давид Шигер (Ференцварош), Даниел Газдаг (Хондед), Андраш Шефер (Дунайска Стреда), Томаш Чери (Мезьоковешд), Адриан Шьоке (Хераклес) Нападатели: Адам Салай (Майнц), Неманя Николич (МОЛ Фехервар), Роланд Шалай (Фрайбург), Филип Холендер (Лугано), Кевин Варга (Касъмпаша), Норерт Кьонвеш (Залаегерсег), Бенямин Бабати (Залаегерсег)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР