Звездата на Уест Хем Юнайтед Аарън Кресуел даде ексклузивно интервю

...
Звездата на Уест Хем Юнайтед Аарън Кресуел даде ексклузивно интервю
Коментари Харесай

Звездата на Уест Хем Аарън Кресуел с ексклузивно интервю за DIEMA SPORT 2

Звездата на Уест Хем Юнайтед Аарън Кресуел даде извънредно изявление за предаването "Премиър лийг Токшоу " по DIEMA SPORT 2. Защитникът на "чуковете " приказва за формата на неговия тим във Висшата лига, за представянето на отбора в Лига Европа, за упоритостите на съсатва, за работата с Дейвид Мойс и за други настоящи тематики към сегашния сезан в Премиър лийг.

Да стартираме с нещо нереално. Ако преди сезона някой ти беше споделил, че Уест Хем ще бъде в топ 4 след 1/3 от сезона по какъв начин би реагирал?

Нямаше да съм доста сюрпризиран почтено казано, поради инерцията, която придобихме предишния сезон и вкарахме в новия. Мисля, че имахме мощен предсезонен интервал, не мисля, че загубихме някой мач и бяхме фантастични по това време. Просто продължихме с положителната инерция. Направихме положително начало на сезона, само че не се възвеличаваме – минали са единствено 14 дуела. Да, имахме добър старт на акцията, само че сезонът е дълъг.

Каква е оценката ти за сезона до момента в Европа и вкъщи?

Имахме фантастично показване в групата в Лига Европа. Първи сме при оставащ мач за изиграване, имахме доста чисти мрежи и сме без загуба. Точно това искахме. Това, че сме първи ни икономисва един мач в шампионата, тъй че нямаме ангажимент до месец март. Можем да забравим към този момент за това и на по-късен стадий от сезона да се концентрираме върху него още веднъж. Както споделих, направихме добър старт на сезона във ВЛ, само че това е единствено началото и би трябвало да продължим с тази форма.

Помня мача с Ман Сити. Направи доста значим шпагат, който предотврати гол във вратата ви, само че се блъсна в гредата. Изглеждаше доста мъчително, сигурен съм, че бе по този начин – кажи ни какво мина през мозъка ти в оня миг и по какъв начин си в този момент, след случая?

Да, неприятно е, пропуснах мача с Брайтън, поради травмата в гърба, само че през последните дни работя с лекарския екип и следва в идващите дни да се обясни положението ми. Разбира се следва ни мач с Челси в събота и ще забележим дали ще бъде разполагаем на мениджъра или не.

Можем ли да назовем това образец за отборния дух. Тази жертвоготовност, която видяхме у теб, можем ли да я разтеглим към целия тим?

Не мисля, че става дума просто за това, че аз се пробвах да предотвратя гол и се блъснах в гредата, мисля, че това е нещо от настройката на момчетата. Отборът ни е доста мощен и доста желаеме да се борим за идеята ни. Това се дължи и на мениджъра ни, това е, което той чака, няма спор по тематиката и съм сигурен, че всяко от момчетата ще направи нещо сходно, по всяко време належащо. Това е, което вършим – да пазиме вратата си.

Предстои мач с водача. Кое съгласно теб е най-важното, когато излизаш против този тим на Челси?

Челси има необикновен състав, както и Ман Сити и Ливърпул в този миг. Те са в страхотна форма, имат чудесни атакуващи играчи, само че съм сигурен и че те ще гледат към нас и ще се обезпокоени от това, което ние можем да създадем. Ще бъде страховит мач, само че би било ужасно да отговорим на разочароващата загуба от Ман Сити и равенството с Брайтън, с победа над Челси и това и ще търсим.

Като флангови бранител би ли ни споделил кои са най-важните елементи за позицията в модерната игра?

На първо място и най-важно като бранител ти имаш отговорности в защита. Всичко останало идва по-късно. Мисля, че чистите мрежи са едно от най-важните неща за бранителите. А както споделих да можеш да вкараш гол или да асистираш е от второстепенно значение. Но несъмнено като бранител искаш да си вършиш работата пред личната врата, а това може да ти даде основата, на която да стъпиш, с цел да спечелиш мача.

Играеш против някои страхотни гении. Има ли някой в частност, против който е мъчно да се оправиш?

Мисля, че през годините най-трудно ми е било против Еден Азар от Челси. Това беше преди няколко години, когато той бе в изумителна форма, постоянството му бе впечатляващо. А в последните години би трябвало да посоча Мохамед Салах, който също сега е в извънземна форма. Мисля, че той има 19 гола в 19 мача, само че във Висшата лига има доста сложни съперници и поради това считам, че това е най-хубавата лига в света.

Какво очакваш от остатъка от сезона? И какво би нарекъл сполучлив сезон за Уест Хем?

Не мисля, че ще си слагаме някакви цели и ще търсим тъкмо несъмнено място, на което да приключим, само че в случай че можем да стигнем до позицията, на която бяхме предишния сезон, сигурен съм, че това ще се одобри като още една сполучлива година. Още е рано, 14 мача минаха и има доста футбол да се изиграе.

Така е, само че се приказва доста за възможен свършек в топ 4. Как реагира отбора на тези диалози?

Ние влизаме във всеки мач с концепцията да спечелим и да вземем максимума от точки, само че ние знаем, че няма по какъв начин да спечелим всеки дуел. Сигурен съм, че до момента в който всички ние даваме максимума от себе си, ще имаме мощен сезон и ще сме на добра позиция в края му. Това желаеме да създадем.

Разкажи ни малко за работата с Дейвид Мойс. Ти си един от хората с най-дълъг стаж в клуба и можеш да ни кажеш до какъв брой това е най-хубавата версия на Уест Хем, която следим сега?

Да, несъмнено. Аз бях тук, когато мениджърът пристигна за първи път преди няколко години. Затова и знаех какво да чакам, когато той се завърна. Направи ни сложни за побеждаване, само че въпреки това доста се приказва и за статични положения. Това е огромна част от нашия триумф. Такива неща, за които приказваме в деня преди мач, ни се отплащат с големи дивиденти през сезона, само че има и доста неща, които хората не виждат. Неща, над които работим през седмицата на подготвителното игрище. Имаме много провокации пред себе си, само че това е работата ни.

Накрая Кресуел поздрави всички почитатели на Уест Хем в България:

Здравейте, аз съм Аарън Кресуел. Искам да благодаря на българските ни почитатели за поддръжката. Надявам се да се забележим скоро и се пазете! Благодаря ви!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР