Звездата на Тойота в рали Дакар Насър Ал-Атия прогнозира, че

...
Звездата на Тойота в рали Дакар Насър Ал-Атия прогнозира, че
Коментари Харесай

Ал-Атия: Алонсо ще се върне в „Дакар”

Звездата на Тойота в рали „ Дакар ” Насър Ал-Атия предвижда, че двукратният международен първенец във Формула 1 Фернандо Алонсо още веднъж ще започва в пустинната конкуренция.

Испанецът дебютира в „ Дакар ” през 2020 година със фабричен квалифициран Тойота Хайлукс и финишира 13-и в генералното класиране, като се класира 8 пъти от 12 стадия в Топ 10. След това Алонсо се върна във Формула 1 и в близко бъдеще надали ще може да се върне в пустинята – договорът му с Астън Мартин ще го задържи в международния шампионат най-малко до края на 2024 година.

Но Ал-Атия, който има 4 победи в рали „ Дакар ” е на мнение, че Фернандо няма да издържи на изкушението и още веднъж ще се опитва в именитата офроуд конкуренция.
 Алонсо е признателен на Алпин, макар компликациите през 2022 година Алонсо е признателен на Алпин, макар компликациите през 2022 година
„ Продължавам да работя за това да забележим още веднъж Фернандо в рали „ Дакар ” – изясни водачът от Катар. – Гледал съм го във Формула 1, само че се запознахме през 2020, когато той стана част от отбора ни. Аз му помагах да се научи да се оправя с пясъчните дюни. Прекарахме три дни в Катар, където температурата беше 50 градуса и той се оправи чудесно, Фернандо е доста надарен. В първия си „ Дакар ” показва, че е бърз. Но за това съревнование ти би трябвало опит, първата победа идва след няколко години опити преди този момент. ”
 Румъния ще има мотоциклетист в рали “Дакар 2023 ” Румъния ще има мотоциклетист в рали “Дакар 2023 ”
Насър разясни и за какво чака, че Алонсо ще се върне в „ Дакар ”.
 Нани Рома пропуща рали “Дакар 2023 ” Нани Рома пропуща рали “Дакар 2023 ”
„ На него това съревнование доста му хареса, сигурен съм, че след една или две години той още веднъж ще започва тук ”, добави Ал-Атия, който на 31 декември започва отбраната на купата си в рали „ Дакар ”, което още веднъж ще се организира на територията на Саудитска Арабия и маршрутът му включва 14 стадия.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР