Звездата на световния тенис Роджър Федерер обяви, че се оттегля

...
Звездата на световния тенис Роджър Федерер обяви, че се оттегля
Коментари Харесай

ТЕНИС СВЕТЪТ ПЛАЧЕ: Федерер се пенсионира

Звездата на международния тенис Роджър Федерер разгласи, че се отдръпва от спорта и че присъединяване му в Лондон идната седмица ще е последният му професионален мач. 

41-годишният швейцарец разгласи в обществените мрежи: „ Това е горчиво-сладко решение, тъй като ще ми липсва всичко, което спортът ми даде. Но в това време има толкоз доста неща за празнуване. “

Федерер приключва кариерата си с 20 трофеи от Големия шлем, трети е в ранглистата за всички времена при мъжете след противниците си Рафаел Надал и Новак Джокович, които към момента са дейни спортисти.

Федерер не е играл тенис в шампионат, откогато претърпя трета интервенция на коляното за интервал от 18 месеца след отпадане на четвъртфиналите на миналогодишния Уимбълдън.

„ Надявам се, че мога да се върна, както казахте, още един път “, сподели той на гала на 3 юли в Уимбълдън, само че очевидно това няма да се случи. 

„ Имах шанса да играя толкоз доста епични мачове, които в никакъв случай няма да не помни ", означи звездата още в прощалното си писмо. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР