Звездата на родната сцена Стефан Данаилов идва триумфално в Пловдив

Звездата на родната сцена Стефан Данаилов идва триумфално в Пловдив ...

Ламбо оздравя - идва на Сцена на кръстопът.Звездата на родната сцена Стефан Данаилов идва триумфално в Пловдив на Сцена на кръстопът. Той ще играе тук на 21 септември в комедията „Актрисата”, в която си партнира с Аня Пенчева.

„Августовският проблем е преодолян и той ще е нашата special guest star. Миналата година Ламбо ни каза: Ще се върна тук, но като актьор! И го прави”, каза директорът на Драматичен театър Пловдив Кръстю Кръстев.

В 23-то издание на най-важният български театрален фестивал ще има 22 представления. В Пловдив ще гостуват трупи от Унгария и Украйна. Националният театър от град Лвов ще покаже шедьовъра на Иван Франко „Кръстосани пътеки”.

Малко театро от Будапеща гостува с „Цъфнали очи”. Пиесата е по романа на Радостина Ангелова „Виенски апартамент”.

„Неслучайно 10 от заглавията за английски – може би заради „Брексит”, пошегува се членът на Британската Шекспирова асоциация Сава Драгунчев.

Във фестивала е търсен деликатен баланс между това, което е хем ново, хем не прекалява със сложните театроведски похвати. Балансът е намерен дори в спектакъла „Луда трева” по Йордан Радичков на театрална работилница „Сфумато”.

Фестивалът започва тази вечер от 19 часа с новия хит на Драматичен театър Пловдив „По-полека”. Мюзикълът е по песни на Стефан Вълдобрев и е под режисурата на Владимир Люцканов.

Идеята за него дал преди години драматургът на театъра Александър Секулов. „Аз усещам какво хубаво предстои –през 90-е почувствах, че идва добро време за музиката ия правих.

През 2001 осъзнах, че предстои чудно време за нашето кино. Преди 4-5 години почувствах, че в Пловдив идват златни времена. Затова съм тук”, каза при представянето на „По-полека” Стефан Вълдобрев.

Утре ще бъде играна комедията на Питър Куилтър "Истинската история на Флорънс Фостър Дженкинс". В главната роля на Флорънс, която не може да пее, но иска да е на сцената на Бродуей, ще видим Ивана Папазова.

Режисьор е Стойко Мурджев. "Това е история за това, че човек може да не е толкова талантлив, но пак да е щастлив с изкуството", каза той.

"Истинската история на Флорънс Фостър Дженкинс" ще бъде игран утре от 19.30 часа на Камерна сцена.

Мерил Стрийп игра ролята на г-жа Дженкинс в едноименната екранизация от 2016 година. За ролята си получи награда "Оскар". /Марица.бг

Източник: marica.bg