Звездата на Red Bull и бивш пилот от Формула 1

...
Звездата на Red Bull и бивш пилот от Формула 1
Коментари Харесай

Дeйвид Култард в България: За личните си коли, Формула 1 и други неща

Звездата на Red Bull и някогашен водач от Формула 1 Дейвид Култард посети България, като задачата на визитата му бе триминутен рекламен клип на тима и град Пловдив. Под тепетата водачът показа забавни детайлности за персоналните си коли, Формула 1 и други неща.

- Формула 1 е много по-различна в този момент от времето, когато ти се състезаваше, харесва ли ти развиването и какви са главните разлики?

- Формула 1 постоянно еволюира, постоянно има новости в спортните технологии. Днес имаме най-ефикасните мотори правени в миналото. Има доста технологии, които ще продължат да се развиват във формула 1 и в следствие ще бъдат приложени в цивилните коли. Но в последна сметка Формула 1 е съревнование - водач и машина придвижвайки се допустимо най-бързо по пистата. Пилотите през днешния ден са на доста високо равнище, супер експерти. Има също и млади водачи, които е доста прелестно да наблюдаваш.

- Какво мислиш за новите правила този сезон?

- Правилата в никакъв случай не са ме тормозили като водач, не ме тормозят и като коментатор тъй като някой различен взема тези решения. разпоредбите просто би трябвало да се схванат и да се съобразиш с тях по метод, който да ти даде преимущество пред твоите съперници. Естествено мога да погледна обратно и да кажа - на мен ми харесва да има зареждане с гориво, да има повече независимост с гумите. Но това би било просто персонално мнение, живеем в сегашното и през 2022-ра имам нова епоха в спортните болиди, което прави шампионата оспорвано.

- Ред Бул господства напоследък, каква е тайната?

- Ред Бул са доста поредни и мощни в конструирането на болида. Мерцедес беше преобладаващият тим през последните няколко години в хибридната епоха, само че тази епоха завършва с новите правила и регулации. Тимът на Ред Бул продължава да бъде пореден в представянето си. Ще забележим дали Макс Верстапен ще отбрани купата, която завоюва предходната година и дали тимът ще успее да вземе тази при конструкторите тъй като това е значимо. В същото време обаче има един доста стимулират тим на Ферари, страхотният тим на Мерцедес, който се пробва да разбере и реши проблемите при своите коли. Сега сме след деветото съревнование за сезона, до момента в който стигнем да вземем за пример до 15-тото може да има промени.

- Говориш за Мерцедес и Ферари. Люис Хамилтън и тимът му бяха доста мощни предходната година, за какво се случи това оттегляне през тази?

- Името отново е Формула 1, само че разпоредбите станаха изцяло разнообразни. Концепцията за дизайна се промени фундаментално. По някаква причина сега те не могат да отключат капацитета си. само че въпреки всичко приказваме за Мерцедес - те имат ресурсите, имат хората да схванат казуса си и да го решат. Историята демонстрира, че никой тим не може да господства за цяло десетилетие. Винаги идва край.

- Ферари се оправя доста положително този сезон, може ли тимът да се завърне към славните си дни?

- Ферари има доста бърза кола, имат двама страхотни водачи. Слабата частица до в този момент беше тактиката. В Монте Карло изпуснаха опция да завоюват. Силен тим на Ферари е добре за Формула 1, това е исторически бранд. Всичко е в техните ръце, те имат бърза кола, а с бърза кола можеш да печелиш.

- Добре, Дейвид, дано приключим изявлението с блиц въпроси: Кой ще бъде международен първенец?

- Към днешна дата - Макс Версткапен

Най-добрият болид във Ф1?

- Най-бърза и изпипана сега е Ферари, само че да забележим по какъв начин ще се развие Ред Бел.

- Може ли Люис Хамилтън да усъвършенства върха на Михаел Шумахер от седем международни трофеи?

- Според мен Люис към този момент е повече от това. Той гонеше седем международни трофеи, беше доста близо да завоюва осма, за какво не девета, десета. Лично аз мисля, че той няма потребност да завоюва осма купа, с цел да бъде считан за един от най-великите водачи в историята на спорта. За мен той е подобен.

- Може ли Макс Верстапен или някой различен да доближи този връх?

- Не

- Любимият ти миг в спортния уикенд?

- Харесвам квалификациите, тъй като там имаме чиста скорост и отдаденост на водачите.

- Най-добрият млад водач?

- Това е въпрос на персонално мнение, а не на обстоятелства. Във Формула 1 има доста млади водачи, които са страхотни. Макс Верстапен завоюва международната купа на 24, може да изберем Леклер, Ландо Норис, Джордж Ръсел - описът е пораства. От друга страна имаме Люис Хамилтън на 35 със седем международни трофеи. Така че въпросът не до възрастта. Ако си задоволително добър може да спечелиш Уимбълдън на 17 или купата във Формула 1 на 40. Това е величието на спорта.

- Каква кола караш в цивилния живот?

- Имам Mercedes AMG, имам остарял SL, имам Smart. Обличам Mercedes и марките свързани с него.
`Дeйвид

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР