Звездата на Пари Сен Жермен - Неймар днес отново се

...
Звездата на Пари Сен Жермен - Неймар днес отново се
Коментари Харесай

Показанията на Неймар: Винаги подписвам това, което ми каже баща ми

Звездата на Пари Сен Жермен - Неймар през днешния ден още веднъж се яви пред съда в Барселона, с цел да даде показания по делото, което капиталовата група DIS води против него, родителите му и тогавашните президенти на Барселона и Сантос, надлежно Сандро Росел и Одилио Родригеш, поради обвинявания във финансови измами при договорката сред двата клуба за прехвърлянето на играча през 2013-а. Претенциите на компанията са, че не са получили контрактуваните 40% от действителната сума на прехвърлянето.

Неймар отхвърли да е взел участие в договарянията и акцентира, че е предпочел да премине в Барселона, а не в Реал Мадрид поради своя детска фантазия. “Цялата работа я прави моят татко, аз не съм взел участие в договарянията. Аз постоянно подписвам това, което той ми каже. Знаех за слуховете за предложения от други клубове, само че фантазията ми беше да подпиша с Барса, като през 2013-а взех решение да отида там и да напусна Сантос. Имах като разновидности доста клубове, само че фантазията ми постоянно е била да играя в Барса. Още от дете желаех да играя там и постоянно последвам сърцето си. Помня, че можех да отида в Мадрид, само че не си припомням за други тимове. В последния миг трябваше да реша Мадрид или Барса, само че сърцето ми ме накара да отида в Барса ”, бяха късите показания на нападателя в съда.

Президентът на Реал Мадрид - Флорентино Перес също беше изслушан от съда, като той отхвърли да се познава персонално с футболиста и разкри, че единствената оферта на клуба за него е била в размер на 45 млн. евро. “Не познавам Неймар и в никакъв случай не съм съм водил персонални диалози с него. Интересувахме се от  негов трансфер преди към 10 години. През 2011-а Реал Мадрид насочи оферта към Сантос за Неймар. Мисля, че тя беше 45 млн. евро. Играчите обаче отиват там, където те желаят. Мисля, че Неймар желаеше да отиде в Барселона и по тази причина го направи. Офертата ни от 2011-а беше за 45 млн. евро, а не за 60 млн. Мина много време и не съм взел участие в договарянията за него. Мисля, че да, имахме предходна оферта от 30 млн. евро. Не знаехме за договорката на Неймар с Барселона, нито, че би трябвало да платим санкция на Барса, в случай че го бяхме привлекли ”, съобщи той пред съдията.

Бащата на Неймар също акцентира, че желанието на неговия наследник е било да премине на “Камп Ноу ”, а майката на бразилския национал отхвърли да е взела участие в договарянията з прехвърлянето, с което завършиха днешните чувания в съда.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР