Звездата на Пари Сен Жермен Марко Верати за пореден път

...
Звездата на Пари Сен Жермен Марко Верати за пореден път
Коментари Харесай

Верати: Другаде бих заработвал повече, отколкото в ПСЖ

Звездата на Пари Сен Жермен Марко Верати за следващ път настоя, че в никакъв случай не е желал от управлението на клуба да бъде продаден в Барселона. Италианският национал съобщи, че не е останал във френския гранд поради парите, а е послушал съвета на Златан Ибрахимович.

През лятото Барса интензивно искаше 24-годишния състезател в редиците си, само че в последна сметка той не просто остана в ПСЖ, а през днешния ден играе паралелно с отмъкнатия от каталунците Неймар против историческите 222 милиона евро.

Верати: С Мбапе и Неймар ще спечелим Шампионската лига

„ Ако би трябвало да бъда почтен, аз съм упорит и за първи път, откогато играя тук, си зададох въпроса дали би трябвало да остана. Шефовете ме увериха за плана и техните упоритости. Да печеля нещо с ПСЖ постоянно ще бъде друго спрямо всичко друго, аз съм благополучен тук”, сподели Верати.

„ Вярно е, че предишния сезон имаше комплицирани моменти, защото от нас се очакваше да спечелим всеки вероятен шампионат, но трябваше да се оправяме с съперници, които бяха повече тим от нас.”

През лятото Верати се раздели с досегашния си сътрудник Донато Ди Кампли, който постоянно се караше обществено с клубната администрация. По съвет на Златан Ибрахимович той към този момент е представляван от небезизвестния Мино Райола. „ Вече познавах Райола, тъй като той е сътрудник на Ибрахимович. Единственото, което желаех от него, е да спра да бъда по заглавията на вестниците. Той има опит и положителни взаимоотношения с клубовете. Златан ми го предложи. В живота и футбола всякога, когато съм послушал Златан, съм взимал вярното решение.”

ПСЖ подвига двойно заплатата на Верати

„ Ситуацията бе станала доста сложна, тъй като всяка заран се будех и четях по вестниците неща, които не бях споделил, а след това виждах по какъв начин моят сътрудник изрича изказвания, с които не бях склонен. Не можех да схвана какво се случва. Беше тежко, тъй като Ди Кампли ми беше като татко. Надявам се с времето да изградим назад една естествена връзка.”

„ Не е правилно, че съм желал от клуба да си потегли. Когато пристигна новият състезателен шеф Енрике, аз таман се връщах от ваканцията си, с цел да схвана по какъв начин тъкмо стоят нещата. Още след първата среща споделих, че ще остана, а това бе преди прехвърлянията на Неймар и Килиан Мбапе. Хората си мислят, че останах единствено поради парите, само че те бъркат. Имаше клубове, които щяха да платят 100 милиона евро за мен и ми подсигуряваха по-висока заплата. Истината е, че Неймар щеше да взима повече пари в Манчестър Сити или Челси, само че избра ПСЖ. Очевидно планът го убеди, тъкмо както стори с мен”, заключи Верати.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР