Звездата на отбора от НБА Портланд Трейл Блейзърс Юсуф Нуркич

...
Звездата на отбора от НБА Портланд Трейл Блейзърс Юсуф Нуркич
Коментари Харесай

Звезда от НБА ще тормози лъвовете в края на месеца

Звездата на тима от НБА Портланд Трейл Блейзърс Юсуф Нуркич е получил разрешение да играе за своята татковина - Босна и Херцеговина, в идния прозорец за квалификациите за ЕвроБаскет 2022, написа BBALL.BG. Както е известно, босненците са един от противниците на България в група " H ", като двата отбора ще се изправят един против различен на 27 ноември в Сараево.
" Преди месец осведомих управлението на босненската федерация, че желая да играя за националния тим и от Портланд са ми разрешили да го направя. Одобрението от моя клуб в никакъв случай не е било проблем, тъй като нашето доверие се основава на взаимното почитание и безусловната поддръжка от страна на тима към мен, които си завоювах поради положителната работа и чудесните си мачове, класирали ме измежду най-хубавите центрове в най-силната баскетболна лига в света ", споделя Нуркич по въпроса.
Нуркич се завърна на паркета с екипа на Блейзърс по време на възобновения сезон в НБА през лятото. През март 2019-а 26-годишният център счупи крайници си и бе навън от терените към година, само че макар тежката контузия Нуркич се показа на извънредно високо равнище в изолирания " балон " в Дисни Уърлд и записа приблизително по 17.6 точки, 10.3 битки и 4.0 асистенции в оставащите осем мача от постоянния сезон, водейки Блейзърс до присъединяване в плейофите. Босна и Херцеговина ще има правото да разполага с домакинско преимущество по време на квалификационния прозорец, защото дуелите от група " H " ще се проведат в изолиран " балон " в Сараево, по сходство на този в Орландо на НБА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР