Звездата на отбора от НБА Филаделфия 76-ърс Джоел Ембийд е

...
Звездата на отбора от НБА Филаделфия 76-ърс Джоел Ембийд е
Коментари Харесай

Джоел Ембийд взе решение да играе за националния отбор на САЩ

Звездата на тима от НБА Филаделфия 76-ърс Джоел Ембийд е решил да играе за националния тим на Съединени американски щати, а не за Франция на олимпийския шампионат по баскетбол в Париж следващата година, заяви чудесно осведомен източник за АП.

Най-полезният състезател за миналия сезон в НБА към този момент е уведомил федерацията на Съединени американски щати за избора си, откакто повече от година обмисляше за кой народен тим да се състезава.

Самият баскетболист би трябвало да направи избора си обществено прочут, защото публиката не е наясно с това, като евентуално това ще стане по-късно тази нощ по време на лагера на клубния му тим Филаделфия 76-ърс във Форт Колинс, Колорадо.

Отборът на Съединени американски щати ще бъде воден в Париж от наставника на Голдън Стейт Стив Кър, а негови асистенти ще бъдат Ерик Сполстра от Маями, Тайрон Лю от Лос Анджелис Клипърс и Марк Фю от Гонзага. До момента няма нито един публично разгласен състезател в отбора на 16-кратните олимпийски първенци.

Джоел Ембийд стана жител на Съединени американски щати предходната година и можеше също по този начин да избере да играе за Франция или даже за своята година Камерун, в случай че се класира за Игрите в Париж. " Неукротимите лъвове " са измежду 24 тима, които ще играят за последните четири места в олимпийския шампионат.

Самият баскетболист описа през последните дни, че е покрай дефинитивно решение и приказва какъв брой сложен е бил процесът за него.

" Знам, че той се срещна с някои от нашите играчи, с цел да обсъдят опциите да играе за Франция. Мисля, че вярното решение е да играе за нас ", съобщи през октомври 2022-а година селекционерът на Франция Венсан Коле.

Макар да е роден в Камерун и да е живял във Франция, още 16-годишен Джоел Ембийд идва в Съединени американски щати, където първо играе колежански баскетбол в Университета на Канзас преди да бъде определен под №3 от Филаделфия 76ърс в драфта на НБА през 2014-а година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР