Звездата на Олимпиакос Александър Везенков продължава да бъде фаворит №1

...
Звездата на Олимпиакос Александър Везенков продължава да бъде фаворит №1
Коментари Харесай

Везенков продължава да гази конкуренцията в Евролигата

Звездата на Олимпиакос Александър Везенков продължава да бъде любимец №1 за премията за най-полезен състезател на постоянния сезон в Евролигата. Българският национал към момента води в спонтанната ранглиста на профилираното баскетболно издание Eurohoops, която показва главните кандидати за най-ценния самостоятелен приз в баскетболна Европа.

В третия стадий от класацията Везенков към момента заема първото място, като тя беше актуализирана преди вчерашното изригване на Спортист №1 на България за миналата година. Както е известно, нощес Везенков записа впечатляващ дабъл-дабъл от 28 точки и 13 битки против АЛБА Берлин. През сегашния сезон Везенков е втори при топреализаторите със приблизително по 18.4 точки на мач, първи при борците с по 7.4 битки и безспорен водач по коефициент със своя КПД от 23.5 на дуел. Неговият Олимпиакос пък е водач в класирането с баланс от 17 победи и 7 загуби.

Иначе, втори в подреждането на Eurohoops е водачът на Монако Майк Джеймс. Трети е Джанан Муса от Реал Мадрид, четвъртото място е за Кевин Пънтър от Партизан, а пети е Василие Мицич от Анадолу Ефес.
 Блестящ Везенков с следващ мощен мач за Олимпиакос
Блестящ Везенков с следващ мощен мач за Олимпиакос

Олимпиакос победи АЛБА (Берлин) с 93:60
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР