Звездата на националния отбор по баскетбол Александър Везенков е един

...
Звездата на националния отбор по баскетбол Александър Везенков е един
Коментари Харесай

Везенков попадна сред фаворитите за приза Реализатор №1 в Евролигата

Звездата на националния тим по баскетбол Александър Везенков е един от състезателите с най-голям късмет да станат топреализатори на сегашния сезон 2022/2023 в Евролигата.

В момента звездата на Олимпиакос заема второто място в класацията със своите приблизително по 18.4 точки на мач, нареждайки се след водача на Панатинайкос Дуейн Бейкън и неговите 18.7 точки, написа bgbasket.com.

" Към момента Везенков заема второто място в класацията за реализаторската купа ", пишат от Евролигата на формалния си уебсайт.

" Крилото е измежду основните фигури в нападението на Олимпиакос и се намира в най-хубавата година в кариерата си. Везенков е подобрил с над 4 точки своята междинна успеваемост в стрелбата спрямо тази през 2021/2022 - 13.7 приблизително на мач.

Българинът е доста повече от просто точконосител за Олимпиакос, само че с неговите плавни отигравания, както в правоъгълника, по този начин и зад дъгата, разполагайки с едно от най-бързите изстрелвания на топката, го прави още по-заплашителен ", допълват от най-силния клубен европейски шампионат за Везенков.
 Везенков пропуща европейската подготовка против Румъния
Везенков пропуща европейската подготовка против Румъния

На 23 февруари

Веднага след Везенков на трета позиция се подрежда Майк Джеймс със приблизително по 17.3 точки, четвърти е Уил Клайбърн с по 17.1, а пети остава Василие Мицич с по 16.8 точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР