Звездата на националния отбор на Португалия и на световния футбол

...
Звездата на националния отбор на Португалия и на световния футбол
Коментари Харесай

Кристиано пак с рекорд за Гинес, този пък за най-добре платеният спортист на годината

Звездата на националния тим на Португалия и на международния футбол Кристиано Роналдо е включен в Книгата на върховете на Гинес като най-добре платения състезател за 2023 година, оповестяват от организацията.

За първи път от 2017 година (и за трети общо) Кристиано Роналдо оглави класацията на " Форбс " за най-добре платените спортисти в света, като държи международния връх на Гинес за най-голям годишен приход измежду спортистите през 2023 година ", се споделя в известието, представено от Българска телеграфна агенция.

Според списание " Форбс ", рекордните приходи на Роналдо за годината възлиза на 136 милиона $, от които 46 милиона са извоювани на футболния терен, а 90 милиона - отвън него.

Португалецът мина през януари в отбора на Ал Насър от Саудитска Арабия.

На второ място в класацията е международният първенец с отбора на Аржентина Лионел Меси, чийто годишен приход е 130 милиона $. Французинът Килиан Мбапе добавя челната тройка с доходи от 120 милиона $.

Четвърти е звездата на Лс Анджелис Лейкърс и НБА ЛеБрон Джеймс със 119 милиона $, което е връх за най-високи годишни доходи за баскетболист. На пето място е боксьорът Сол Алварес със 110 милиона $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР