Звездата на националния ни волейболен отбор Цветан Соколов бе определен

...
Звездата на националния ни волейболен отбор Цветан Соколов бе определен
Коментари Харесай

Цецо Соколов пред FIVB: Най-голямата ми мечта е да спечеля олимпийската титла

Звездата на националния ни волейболен тим Цветан Соколов бе избран за Играч на седмицата от Международната федерация (FIVB) през предходната седмица. По този мотив Цецо Соколов даде онлайн изявление за Facebook страницата на FIVB, в което отговори на голям брой забавни въпроси от почитатели. Ето най-интересните моменти от него:

Любимо волейболно умеене
„ Блокът. За мен това е най-трудният детайл, а също и най-забавният. Емоцията, която блокът ми дава, изключително когато видя какъв брой е благополучен тимът, е в действителност невероятна ".

Атака от втора против офанзива от първа линия
" За мен е по-лесно да се въртя от втора линия, тъй като виждам по какъв начин са ситуирани блокировачите и тъй като имам повече време и повече място. Когато бях дребен, треньорите ми постоянно ме учеха да нападам сложните топки и по тази причина, когато топката е надалеч от мрежата, ми е по-лесно да я нападам ".

Как се оправя с напрежението?
" Напрежението е част от играта и страстта ми оказва помощ да се оправям. Имам удоволствието да играя в в действителност положителни тимове, където задачата е единствено една - да спечелим и напрежението постоянно е там. Но да играеш против най-хубавите играчи в света ти оказва помощ да растеш ".

Най-хубавото нещо за какво да си волейболист
" Да бъдете вътре в корта, да бъдеш част от тим и да играеш пред доста феновеЮ

Най-незабравимия мач с националния тим
" Миналата година, когато играхме олимпийска подготовка във Варна против Бразилия, бяхме толкоз близо да участваме на Олимпийските игри, само че не беше писано да стане. Наистина е мъчно да не помни този мач. Все още мисля за това, тъй като беше толкоз мъчително. Както всички спортисти, най-голямата ми фантазия е да печеля олимпийската купа и се надявам това да се случи един ден ".

Българските почитатели
„ Да играеш пред българските почитатели е в действителност прочувствено. Помня първия път, когато играх във Варна. Усещането беше необикновено. Да играеш пред български почитатели е доста друго от това да играеш някъде другаде ".

Три национални тима, против които той обича да играе
" Полша, Италия и Бразилия ".

Перфектният тим
" Разпределител: Бруно Резенде или Мика Кристенсън; Диагонал: Уолъс де Соуса или Максим Михайлов; Посрещачи: Османи Хуанторена, Ървин Нгапет или Михал Кубяк; Центрове: Робертланди Симон и Дмитрий Мусерский; Либеро: Женя Гребенников ".

Идол във волейбола
" Владимир Николов, тъй като стана първенец с доста работа - освен естествените тренировки в залата. Трябва да се натискаш самичък себе си от самото начало, с цел да станеш страховит състезател. Имах удоволствието да си играя с него и мога да кажа, че той е моят кумир, тъй като той ми сподели, че би трябвало доста да работя, с цел да стана това, което съм в този момент ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР