Намибийската звезда по ръгби Йохан Ретиф отпадна от Световната купа, след като беше „ухапан от паяк“

...
Звездата на намибийското ръгби Йохан Ретиф беше изключен от последния
Коментари Харесай

Звездата на намибийското ръгби Йохан Ретиф беше изключен от последния мач на страната си от Световното първенство срещу Уругвай по-късно в сряда, след като беше „ухапан от паяк“ в хотела на отбора в Екс-ле-Бен, източна Франция.

Обявявайки намибийската страна в понеделник, старши треньорът Алистър Кутзи описа ситуацията на Йохан Ретиеф и пропускането му от отбора като „доста странно“.

„Той е развил абсцес близо до гръдната си област, което означава, че раната е била отворена“, каза Coetzee пред репортери.

Йохан Ретиф от Намибия печели топката в линия по време на мача от Световната купа по ръгби между Франция и Намибия на Stade Velodrome в Марсилия, Франция на 21 септември 2023 г. Йохан Ретиф от Намибия печели топката в линията по време на мача от Световната купа по ръгби между Франция и Намибия на Stade Velodrome в Марсилия, Франция на 21 септември 2023 г. Фил Уолтър/Гети изображения

Говорейки на пресконференция в Лион преди мача в сряда, помощник-треньорът на Намибия Крисандър Бота потвърди, че 27-годишният Ретиф е бил „ухапан от паяк“, добавяйки, „не можете да планирате нещо подобно да се случи , очевидно."

Бота каза, че Retief е бил „ключова част в очевидно нашия състав и играе като 4 и 7. Така че да, ще ни липсва.“

Той обаче каза, че отсъствието на Ретиф ще отвори възможност за други по-млади играчи, които „вероятно ще бъдат част от намибийското ръгби, създадено през следващите 10 години“, което им дава шанс да „играят на най-високо ниво срещу добри опозиция.”

 Мигранти се качват на автобус, който ще ги отведе от Париж, докато полицията ги пази Мигранти се качват на автобус, който ще ги отведе от Париж, докато полицията ги пази Клаудия Колива/CNN

Намибия се изправя срещу Уругвай в 11.45 ч. ET в сряда. На отбора също така ще липсва капитанът му Йохан Дейсел, който изтърпява наказание от шест мача за опасно влизане по време на мача срещу Франция миналата седмица, който Намибия загуби с 96-0.

Намибия загуби всичките си три мача от Световното първенство по билярд през 2023 г., като допусна 219 точки в процеса. След като беше победен във всичките си мачове в последните шест турнира, Намибия сега ще се опита да прекрати тази серия от 25 загуби срещу Уругвай.

Страната от Южна Африка не е единственият отбор, който е загубил играч поради контузия, която не е свързана с мач по време на този турнир.

Играчът на Шотландия Дейвид Чери трябваше да се оттегли от Световното първенство по медицински причини преди началото на турнирната кампания на отбора, след като получи сътресение на мозъка, като се „подхлъзна по стълбите на хотела в почивен ден на отбора“, се казва в изявление на Шотландския ръгбист.

Чери, който играе проститутка, каза, че е „много разочарован, че напуска отбора със сътресение“ и че „обича времето ми в лагера през лятото“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР