Звездата на Мерцедес Люис Хамилтън успя да спечели първия полпозишън

...
Звездата на Мерцедес Люис Хамилтън успя да спечели първия полпозишън
Коментари Харесай

С рекорд Хамилтън спечели първата си квалификация на Сузука

Звездата на Мерцедес Люис Хамилтън съумя да завоюва първия полпозишън в кариерата си на пистата "Сузука " в днешната подготовка за неделната Гран При на Япония. Германският тим наложи тотална доминация през днешния ден и противниците им от Ферари нямаха никакъв късмет даже да ги приближат, камо ли да се преборят с тях.

Така второ време записа съотборникът на Хамилтън в Мерцедес Валтери Ботас. Той бе по-бавен от водача с 0.332 секунди. Зарази промяна на скоростна кутия обаче финландецът ще би трябвало да сдаде втората си стартова позиция на третия през днешния ден Себастиан Фетел. Лидерът на Ферари опитва всичко, само че с най-хубавото си достижение четирикратният международен първенец бе по-бавен от Люис с 0.472 секунди.

Днес по-бързият водач на Ред Бул бе Даниел Рикардо. Австралиецът остана четвърти, само че съумя да се пребори с младия си съотборник Макс Верстапен, който набира скорост след успеха предходната седмица в Малайзия. Холандецът обаче бе по-бавен от Рикардо и ще би трябвало да започва от пето място.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР