Звездата на Мемфис Гризлис Джа Морант избухна с 47 точки

...
Звездата на Мемфис Гризлис Джа Морант избухна с 47 точки
Коментари Харесай

Мемфис изравни серията с Голдън Стейт

Звездата на Мемфис Гризлис Джа Морант избухна с 47 точки в мач номер 2 от полуфиналната плейофна серия с Голдън Стейт Уориърс, извоюван от Мемфис със 106:101. След домакинския триумф Гризлис изравниха серията с Уориърс на 1-1.

Двата отбора направиха втори следващ оспорван дуел, като домакините поведоха първоначално и преднината им доближи 11 точки в средата на третата част, само че Стеф Къри и компания направиха късен поврат, с цел да пернат с 4 точки в четвъртата част. В заключителните минути Морант бе неукротим, като той вкара последните 15 точки за Гризлис, с цел да донесе скъпата победа на своите.

Морант, който завоюва премията за най-прогресиращ състезател на сезона, изравни персоналния си връх за най-вече точки в плейофен мач и се трансформира в третия състезател след ЛеБрон Джеймс и Коби Брайънт, който има повече от една среща с 45+ точки в плейофите, преди да навърши 23 години. Гардът добави 8 асистенции, 8 битки и 3 откраднати топки към статистиката си, като той наниза 5 тройки и осъществя 12 от 13 наказателни удара.

" Загубата в предишния мач ми тежеше, тъй като аз изпуснах последната пукотевица. Но си споделих, че през днешния ден би трябвало да спечелим и ще го създадем. Нагърбих се с отговорността да ни донеса триумфа на корта ", показа Морант след дуела. Злеър Уилямс добави 14 точки за спечелилите, а Джарън Джаксън-джуниър вкара 12.

За Голдън Стейт над всички бе Стеф Къри с 27 точки, 9 битки и 8 асистенции, Джордан Пуул осъществя 20 точки, само че Клей Томпсън приключи с едвам 12 точки при 26,3 % сполучлива пукотевица. На Уориърс изневери и обичайно мощната пукотевица от надалеч, като те вкараха едвам 7 тройки от 38 опита.

Мач номер 3 от серията е в събота в Сан Франциско.

В другия дуел от тази нощ Бостън Селтикс победи Милуоки Бъкс със 109:86 вкъщи и изравни серията на 1-1.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР