Звездата на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо не се

...
Звездата на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо не се
Коментари Харесай

Завистта изяде Фернандо Алонсо

Звездата на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо не се появи в най-джентълменската си светлина след края на квалификацията за Гран При на Австралия. Испанецът беше очевидно отчаян какъв брой тъкмо отборът му отстъпва като движение по отношение на състезаващия се от 3 сезона насам тим на Хаас. Двукратният международен първенец съобщи, че не е сюрпризиран от този факт, защото американския отбор разполага с „ имитация на Ферари” от сезон 2017.

Макларън: Тази година Алонсо е друг водач

Пилотите на Хаас Кевин Магнусен и Ромен Грожан си заслужиха надлежно 5-о и 6-о място на стартовата решетка за неделя., до момента в който Алонсо не съумя да се вмести в топ 10. Не е загадка за никого, че още от дебюта си през 2015 година Хаас е в тясно партньорствоо с Ферари, изключително откакто бяха олекотени регулациите кои съставни елементи отборите би трябвало да създават сами. Така че с изключение на мотора Хаас се възползва и от много други механически решения на „ скудерията”.

В Макларън сигурни, че са разрешили всички проблеми

Часът на истината удари за Макларън

„ Дали съм сюрпризиран? Не, въобще. Те явно карат имитация на Ферари от предходната година, а Ферари завоюваха на същото трасе. Хаас наподобяват доста бързи и може би се намират тъкмо зад трите топ тима (Мерцедес, Ферари и Ред Бул – б.р.). Ще бъдат сложни за побеждаване, изключително в първото съревнование и първата част от сезона”, съобщи Алонсо.

В тази връзка Магнусен не изневери на нрава си и отвърна уместно на испанеца. „ Той просто е смутен, че сме преди тях. Чудя се за какво. Бил съм в Макларън, състезавал съм се в този тим и знам каква е инфраструктурата там. На този декор несъмнено в действителност е дразнещо (превъзходството на Хаас – б.р.)”, сподели датчанинът.

„ Много съм горделив от нашия тим и съм впечатлен. Разполагаме с кола, която е конкурентна тук. През този уикенд тя е четвъртата най-бърза на трасето. Ние сме най-малкият отбор в шампионата, в случай че не с най-ниския, с един от най-ниските бюджети, с най-малкото хора, с най-малкото запаси, а не щеш ли в този момент имаме четвъртата най-хубава кола в квалификациите. Няма по какъв начин да не съм впечатлен”, добави Магнусен.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР