Звездата на Лос Анджелис ФК – Карлос Вела за втора

...
Звездата на Лос Анджелис ФК – Карлос Вела за втора
Коментари Харесай

Големият враг на Ибра в МЛС го надви за сериозна чест

Звездата на Лос Анджелис ФК – Карлос Вела за втора поредна година беше определен за капитан на Отбора на звездите в Мейджър Лийг Сокър. По този метод мексиканецът нанесе следващия удар в разгорялото се персонално съревнование сред него и водача на Лос Анджелис Галакси – Златан Ибрахимович.

Гласуването се организира в „ Туитър”, като всеки от претендентите имаше личен хаштаг, чрез който се дефинира и крайния победител. Вела се конкурираше с нападателя на Орландо Сити Луиш Нани, Уейн Рууни от Ди Си Юнайтед и Крис Вондоловски от Сан Хосе Ърткуейкс.

Ибра въобще не попадна измежду номинираните, като очевидно последните му изявления стоят в повода за сходно решение. Миналата седмица шведът победи в така наречен Ел Трафико – дербито на Лос Анджелис – като осъществя хеттрик за успеха с 3:2. Впоследствие той се държа извънредно непочтително към един от треньорите на противника, а преди и след мача продължи словесния си спор с Вела, към който показва очевидно състрадание.

Отборът на звездите в МЛС се ще се изправи в другарски мач против Атлетико Мадрид на 31 юли. Срещата ще се играе на „ Експлория Стейдиъм” в Орландо.

Вела е абсолютният любимец за спечелването на премията за Най-полезен състезател в постоянния сезон. 30-годишният мексиканец е безспорен водач по системата „ гол плюс пас” и своите 33 точки (21 гола и 12 асистенции). По този метод той към този момент изравни четвъртото най-хубаво достижение въобще в цялата история на МЛС.

До края на постоянния футболен сезон в Съединени американски щати остават 13 мача, което открива пред Вела опция да нападна и достижение №1 по маркирани голове в границите на една акция. То беше сложено предходната година от Жозеф Мартинес (Атланта Юнайтед) с 31 попадения.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР