Звездата на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе избран за трети

...
Звездата на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе избран за трети
Коментари Харесай

Димитър Илиев - отново Футболист №1 на Пловдив

Звездата на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе определен за трети път за Футболист на годината на Пловдив за 2021 година. Това стана в обичайна анкета на осведомителна организация “Темпо Нюз”.

За разлика от предходната година, този път 33-годишният национал завоюва мъчно наградата, с доста дребна разлика. В оспорвана борба за първото място капитанът на „ черно-белите “ събра 91 точки, единствено с 5 точки повече от национала на Ботев Тодор Неделев, който остана втори в класацията с 86 точки. Третото място заслужи нападателят на Локомотив Пловдив Георги Минчев, събрал 26 точки. На четвъртото място се подреди правещият мощен сезон юношески национал на Ботев Димитър Тонев, който събра 17 точки.

Любопитното е, че петото място в анкетата, с еднакъв брой точки - по 12, заеха двама играчи - голмайсторът на Марица и на Втора лига - Мариян Тонев, и бразилецът Маркиньос. Въпреки прехвърлянето си в Италия, някогашният нападател на Ботев Атанас Илиев още веднъж откри уместно място в обичайна ранглиста на медиите за най-хубавите футболисти на Пловдив, като се подреди на шестото място с 11 точки.

По-нататък в класацията са вратарят на Ботев Георги Аргилашки със 7 точки, Па Конате - с 6 точки, Виктор Генев, Бисер Бонев и Илия Николов - с по 3 точки, Петър Витанов - с 2 точки, както и Тодор Тимонов, Николай Николаев, Веселин Марчев, Реда Рабей, Георги Лазаров, Илко Пиргов, Еманюел Току, Мартин Паскалев и Бирсент Карагарен - с по 1 точка.

51 спортни публицисти от 32 медии, както и представители от пресслужбите и на четирите пловдивски клуба – Ботев, Локомотив, Спартак и Марица, гласоподаваха тази година в петото следващо издание на анкетата Футболист №1 на Пловдив, като персонално дадоха своя избор за призьорите.

В номинациите на спортните публицисти Митко Илиев бе подложен от 20 “пишещи братя” на първото място, а от 11 - на второто. Неделев пък бе избран за №1 от 19 публицисти, а в 12 номинации той бе класиран втори.

Димитър Илиев, който изведе с капитанската лента Локомотив Пловдив до вицешампионската купа през предходната 2021 година, неотдавна удължи своя контракт с родния си отбор от " Лаута ". Футболист номер №1 на България за 2019 и 2020 подписа договор доникъде на 2024 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР