Звездата на Ливърпул Джорджиньо Вайналдум все още иска да се

...
Звездата на Ливърпул Джорджиньо Вайналдум все още иска да се
Коментари Харесай

Вайналдум настоява да премине в Барселона

Звездата на Ливърпул Джорджиньо Вайналдум към момента желае да се причисли към Барселона през лятото, тъй като желае да играе дружно с Лионел Меси и съотборника си в нидерландския народен тим Мемфис Депай.

В последните дни се появиха информации, че 30-годишният полузащитник е подготвен да подпише нов контракт с „ мърсисайдци “ поради тежкото финансово положение на Барселона. Според „ Mirror “ обаче той е декларирал пред другари в Нидерландия, че към момента вижда бъдещето си на „ Камп Ноу “.

Изданието написа, още, че Вайналдум има огромно предпочитание да играе в един тим с Меси, за който от ден на ден се твърди, че ще остане при „ каталунците “ и след края на сезона. В същото време наставникът на Барса Роналд Куман, който харесва качествата на Вайналдум, желае да вземе в отбора и капитанът на Лион – Мемфис Депай.

Смята се, че новият президент на Барселона Жоан Лапорт е споделил на Куман, че ще разполага с стеснен бюджет за прехвърляния, откакто клубът има повече от 1 милиард английски лири дълг.

Вайналдум и Депай обаче биха пристигнали като свободни сътрудници на „ Камп Ноу “, откакто договорите им изтичат след края на акцията. „ Каталунците “ имат интерес и към различен състезател, който има изтичащ контракт – бранителят на Манчестър Сити Ерик Гарсия.

Междувременно, в Ливърпул имат предпочитание да задържат Вайналдум. Има информации, че „ алените “ са му предложили нов двугодишен контракт. Агентът на халфа - Хъмфри Ниджман обаче е настоял за тригодишен подобен, на което обаче от „ Анфийлд “ не са съгласни. Вайналдум е отхвърлил предлагането, защото не отговаряло и на финансовите му условия.

Интерес към нидерландеца има още от страна на водача в италианската Серия А – Интер, само че приоритет на футболиста е Барселона.

Gini Wijnaldum doubles down on Barcelona transfer due to Lionel Messi and Memphis Depay |
— Mirror Football (@MirrorFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР