Звездата на Лестър Сити - Харви Барнс, говори ексклузивно за

...
Звездата на Лестър Сити - Харви Барнс, говори ексклузивно за
Коментари Харесай

Харви Барнс пред DIEMA SPORT 2: Имаме известен спад през този сезон

Звездата на Лестър Сити - Харви Барнс, приказва извънредно за предаването "Премиър лийг Токшоу ". Офанзивният футболист на "лисиците " разяснява настоящия сезон на своя тим и направи паралел сред тази и миналогодишната акция.

Каква е твоята оценка за сезона на Лестър вкъщи и в Европа?

Мисля, че представянето ни до момента в лигата имаше възходи и спадове. Имахме някои положителни серии, в които имахме положителни резултати, само че също имахме и разочароващи мачове, в които знаем, че не се представихме на най-хубавото равнище. Допуснахме някои прекомерно леки голове, само че считам, че през последните няколко мача демонстрираме, че бавно се връщаме към най-хубавото, на което сме способни и играхме по доста добър метод. Мисля, че за играта ни в Европа важи същото. Имахме мачове, в които играхме добре, само че имаше и тежки срещи. Допускахме голове, не създавахме задоволително или пък не бяхме задоволително клинични, с цел да вземем нужния ни резултат. От друга страна сме на страхотна позиция, първи сме в групата и всичко зависи от нас, тъй че като цяло ще окачествя представянето ни като положително.

А по какъв начин да опишем сезона за теб самия, в персонален проект?

Мисля, че по същия метод, както за тима, имах няколко мача, в които не бях себе си, след това имах няколко, в които усещах, че се връщам към положителната си форма, с голове и асистенции, само че към момента има какво да покажа от себе си през сезона. Мисля, че просто би трябвало да съм толерантен, след травмата осъзнах, че няма по какъв начин всичко да пасне по този начин, както е било в рамките единствено на няколко мача. За мен е значимо да записвам напредък и да съм сигурен, че съм в добра кондиция, останалото ще пристигна от единствено себе си.

Спечелихте против Уотфорд в снежните условия. Колко е мъчно да се играе при такова тежко време?

Всъщност за мен снегът бе оригиналност. Никога до момента не съм играл в такова време, с толкоз доста сняг. Мачът беше същинска полуда, имаше моменти, в които топката не се търкаляше вярно, снегът валеше толкоз мощно, че нямаше по какъв начин да виждаш всичко на терена. В един миг даже бях обезпокоен, че реферът може да спре мача, само че за благополучие не го направи. Резултатът е страховит за нас, само че стана същинско шоу.

Какъв паралел можем да изградим сред този миг от настоящия сезон на Лестър и този миг от предишния?

Мисля, че предходната година започнахме доста мощно и в един миг се намирахме на 4-то 5-то място. Справяхме се доста добре в лигата, печелехме мачове, вземахме точки. Тази година както споделих имахме известно своенравие. Но въпреки всичко сме в добра позиция. през последните два сезона започвахме доста мощно акциите и поддържахме това движение до финалния стадий, само че в последните месец или два губехме инерция и пропускахме шанса си да се класираме за ШЛ. През тази година нямахме шанс, поради някои травми, само че когато всички се върнат ще имаме късмет за напън към четворката в края на сезона и да обърнем нещата. Да приключим доста мощно и да се надяваме, че ще се класираме.

Това ли ще бъде сполучлив сезон за Лестър? Място в ШЛ? Всъщност какво ще бъде сполучлив сезон за Лестър?

Да, несъмнено, откакто пропуснахме да се класираме през последните 2 години, да се класираме в този момент би било ужасно. Разбира се ние има нашата упоритост и в случай че успеем да влезем в четворката би било ужасно клубно достижение. Но ние знаем, че конкуренцията е доста мощна. Виждате качеството, което другите тимове прибавиха. Играхме против Челси неотдавна и като тим не се представихме на равнище, само че мачът с тях ни подсказа какъв брой доста качество има в лигата през този сезон и какъв брой доста е належащо, с цел да сме съперници.

Добре, през тази седмица има два мача – какви са упованията ти?

И двете са гостувания и евентуално ще се наложи да дадем всичко от себе си, с цел да вземем някакъв резултат. Мисля, че като тим ще влезем изпълнени с убеденост, поради последните ни резултати. Няма причина това да не се случи и да не имаме вяра, че можем да ги спечелим, в случай че се представим на най-високо равнище, както бе в последните две срещи преди тази седмица.

има доста млади нападатели в тима, какво е най-голямото преимущество на този факт?

мисля, че сега имаме страхотна примес в предни позиции. Разбира се, имаме Джейми (Варди), който още вкарва и е в топ форма. Не наподобява като човек, който да понижава равнището си. А с изключение на него имаме и страхотни млади футболисти, които са свежи и безстрашни и ще се хвърлят във всяка борба, преливащи от убеденост. Мисля, че през последната година-две се видяха качествата и дълбочината на състава ни. Всеки на терена ще се показва на високо равнище, а това е здравословна конкуренция и в случай че някой не се оправя както би трябвало, в състава влиза идващия. В това няма проблем, в отбора ни има доста качество. Страхотно е.

Как би описал връзките си с другите млади играчи, тъй като това като че ли е една от най-важните съставки за триумфа на тима?

Аз се разбирам с всички в тима отлично, само че това, че има доста момчета, с които сме били дружно още в академията прави връзката ни специфична. Споделяте опит от едни и същи събития през последните години и е ужасно, че можем да се любуваме на хубавите моменти във Висшата лига и в Европа. Мисля, че да сме дружно на терена прави нещата още по-специални.

Като състезател, който работи на фланга и е привикнал да бележи попадения, можеш ли да ни кажеш кои са най-важните неща за крилата, които бележат и асистират? 7:34

мисля, че изключително в модерните времена статистиката е доста значима. Трябва да бележиш и да асистираш, другояче допускам, че не си вършиш работата добре. Мисля, че за мен, гледайки през последните два сезона, се пробвам да се слага в обувките на нападателите, макар че играя на фланга. Когато топката е към наказателното поле, просто се старая да намеря най-хубавата позиция, от която бих могъл да вкарам гол, с цел да си дам най-хубав късмет за това. Без значение дали е гол от огромно разстояние или пък добавка на далечната греда в опразнената врата, всички се броят и са еднообразно значими за тима.

Колко огромна е упоритостта ти да те виждаме по-често в националния тим на Англия?

Разбира се, това е нещо, което стои в мозъка ми. Знам, че би трябвало да се оправям добре на клубно равнище всяка седмица, с цел да бъде името ми измежду разновидностите за националния тим, само че несъмнено имам упоритост още веднъж да играя за Англия и поради това, че следва Световно състезание след една година, би трябвало да си дам оптимално добър късмет, с цел да бъда включен. А единственият метод да реализира това е да се представям на оптимално високо равнище на клубно равнище.

Последен въпрос. Можеш ли да ни опишеш какво е да работиш с човек като Брендън Роджърс?

Мисля, че е ужасно. Тактически той работи с всеки състезател, върху обособените елементи от играта. За мен това е отлично, тъй като към момента има доста, което би трябвало да науча и над което да работя. Има доста неща, които мога да кажа, че той прибавя към играта ми, с цел да стигна на идващото равнище и мога да кажа, че той работи доста близо с мен, а и с всеки в целия тим. Мисля, че през последната година-две играта ми доста се разви и мисля, че с негова помощ открих доста способи, по които да прибавя още голове и асистенции. Също мисля, че играем трогателен футбол и ни чакат хубави времена в бъдеще.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР