Звездата на Кристъл Палас Уилфрид Заха е заявил пред шефовете

...
Звездата на Кристъл Палас Уилфрид Заха е заявил пред шефовете
Коментари Харесай

Голямата звезда на Палас си тръгва, иска Шампионска лига

Звездата на Кристъл Палас Уилфрид Заха е декларирал пред шефовете на клуба, че желае най-накрая да бъде продаден, защото има упоритости да играе в Шампионската лига. Ръководството на лондончани ще почете това предпочитание на котдивоареца, стига да се откри клуб, който е подготвен да покрие поставената му цена – 80 милиона паунда.

На Острова имат вяра, че „ орлите” биха били склонни да смъкват сумата до 60-65 милиона паунда, само че не и по-ниско. Към момента се приказва за интерес от страна на Тотнъм, Борусия Дортмунд и Арсенал. Последният към момента не си е подсигурил присъединяване в ШЛ, само че е допустимо да го стори, в случай че завоюва финала на Лига Европа против Челси.

Доста забавно е, че някогашният отбор на Заха – Манчестър Юнайтед – също има аспирации към 28-годишния състезател. Проблемът е, че „ алените дяволи” приключиха на 6-о място във Висшата лига, което значи, че ще бъдат част от Лига Европа през сезон 2019/2020. Въпреки това не трябва да се подценява ролята на мениджъра Оле Гунар Солскяер, който един път към този момент работи със Заха – в Кардиф Сити през 2014-а. Именно норвежеца тогава изиска привличането на африканеца чартърен, защото Заха не попадаше в сметките на новия управител в Юнайтед по това време Дейвид Мойс.

Дортмунд също не трябва да се подценява като алтернатива, откакто през януари получи 58 милиона паунда от Челси за Кристиан Пулишич, на който ще би трябвало да се търси заместител.

Кристъл Палас несъмнено ще бъде в мощната позиция при договаряния с който и да било от купувачите, тъй като през предходната година Заха парафира нов договор със период до юни 2023-а.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР