Звездата на женския ни национален отбор по голф София Селдемирова,

...
Звездата на женския ни национален отбор по голф София Селдемирова,
Коментари Харесай

България с участник на Европейското първенство по голф

Звездата на женския ни народен тим по голф София Селдемирова, ХКП +2.8, за втора поредна година взе участие в най-силното самостоятелно голф съревнование в Европа. Европейското женско аматьорско състезание 2019 стартира тази сряда на южното крайбрежие на Англия. Голф клуб Parkstone слага началото на 32-рото издание на събитието, което ще посрещне 144 от най-хубавите състезателки от целия свят в продължение на четири дни, във формат stroke play. Събитието ще бъде и подобаваща опция да се уважи паметта на шампионката за европейски дами от 2018 година, Селия Баркуин Арозамена, която трагично загуби живота си през септември предходната година, по-малко от два месеца след повдигането на трофея в Словакия. Всички огромни имена в света на аматьорския голф, представляващи 30 разнообразни националности, пътуват до Борнмут, като се стремят имената им да бъдат гравирани на трофея до тези на Каролин Хедуал и Карлота Циганда. Трофеят не е единствената премия за печелене в събота следобяд. Победителката също ще получи покана за присъединяване в Британското намерено състезание за дами на AIG, което ще се играе в Уобърн идната седмица.
 Нашето момиче, студент втора година в Охайо Стейт Унивърсити в Съединени американски щати, ще спори за трофея в поле наситено с най-изтъкнатите представителки на аматьорския голф на международно равнище. София е със извънредно ниския хендикап от плюс 2.8 и с най-хубаво класиране в международната класация от 478 място. Успехите и тази година започнаха със спечелването на колежанската дивизия Биг 10 с тима на университета през април, второ място в Czech Amateur Matchplay Championship края на май и златния орден в Austrian International Junior Challenge, приключил единствено преди десетина дни. На европейското състезание в ролята на кади я съпровожда капитанът на българския народен тим Денис Димитров. В Англия тази седмица взе участие още една родна звезда - 16 годишната Ривека Джумагулова от Казахстан, която живее и тренира на родното Черноморие.
След като Албане Валенсуела, номер пет в международната класация (WAGR), получи покана да играе на шампионата на Evian тази седмица, Алесия Нобилио ще бъде играчът с най-високо класиране в света. Италианката, победител във Vagliano Trophy за континент Европа и бронзов медалист от Европейското женско отборно състезание, приключи с еднакъв резултат за трето място на миналогодишното състезание в Словакия. Текущата WAGR номер шест взе и орден от младежките олимпийски игри през 2018, приключи на второ място на италианското и на испанското интернационално аматьорско състезание по-рано този сезон, a неотдавна завоюва италианското женско състезание в stroke play.
Свежа от спечелването на златен орден на Европейското женско отборно състезание за втора поредна година със Швеция и част от победоносния тим на континент Европа във Vagliano Trohpy, Лин Грант ще бъде с вторият най-голям сан състезател на полето. Шведката също доближи до полуфиналите на женския аматьорски шампионат през юни и влезе в седмицата на 11-та позиция в WAGR. Ема Шпиц и Катерина Дон също участваха в печелившия тим на континент Европа в Royal St. Georges и още веднъж ще се завърнат в Англия тази седмица. Австрийската и италианската ще се стремят да подобрят класирането си на равно 20-то място от Словакия предходната година. Страната хазаин ще бъде добре показана тази седмица, 23-ма играчи от Англия са подготвени да го създадат в Parkstone от сряда, като всички желаят да станат едвам четвъртия британски състезател, който ще вдигне трофея. А и първия от последния победител в шампионат от LPGA Tour, Bronte Law. Лили Мей Хъмфрис е преди всичко в групата и към този момент сподели отлична форма през тази година, като завоюва и ирландското и уелското открити шампионати за аматьорски, както и Annika Invitational Europe.
Луси Малчиранд ще бъде още един състезател, на който публиката ще се радва по време на тазгодишното събитие, като тя усъвършенства класирането си с 262 места в WAGR до 27-мо от януари. Френският състезател имаше впечатляващ сезон до момента, в който завоюва трофея Есмонд, приключи на второ място в португалското женско състезание за дилетанти и се включи в триумфа на континент Европа в Junior Vagliano Trophy предишния месец. София Гарсия от Парагвай е една от шестте състезателки, които идват от различен континент, с цел да вземат участие в надпреварата тази седмица. Играчът на Техническия университет в Тексас към този момент завоюва две колежански надпревари в Съединени американски щати тази година и понастоящем е класирана на 35-то място в WAGR.

Първенството се организира в Англия за първи път от 22 години и за повторно в историята. Паркстоун голф клуб, типичен пар 72 хийтленд корс, намиращ се в Борнемут на южното крайбрежие на Англия, ще изпита уменията на играчите тази седмица. Основан през 1909, клубът ангажира един от първите голф архитекти в света Уили Парк Джуниър, първенец от Открития шампионат на Англия (The Open) от 1887 и 1889, да направи дизайна на истинското игрище. Долината Luscombe, във вътрешността от пристанище Poole Harbour, на която Уили би трябвало да построи своя корс, е сходен на линкс терен, песъчлив и вълнист, само че доста по-хълмист и горист. Според списание Golf Illustrated от 1909 година към 13 000 дървета са били отстранени по време на интервала по създаване преди повече от един век. С внушителните си хълмове, Parkstone незабавно печели прякора си „ уместно за квалифицирани кози “ с многото си денивелации и слепи изстрели. Именно тази композиция продължава да тества най-хубавите голфъри и след 110 години. Днес клубът се подрежда постоянно в топ 100 на игрищата в Англия, Шотландия и Ирландия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР