Звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри разби 57-годишен рекорд

...
Звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри разби 57-годишен рекорд
Коментари Харесай

Стеф Къри се превърна в реализатор №1 в историята на Голдън Стейт

Звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри разруши 57-годишен връх на легендата Уилт Чембърлейн и се трансформира в изпълнител номер 1 в историята на тима, откакто вкара 53 точки за успеха над Денвър Нъгетс със 116:107 вкъщи, написа БГНЕС.
 ДеМаркъс Казънс подписва кратковременен контракт с ЛА Клипърс
ДеМаркъс Казънс подписва кратковременен контракт с ЛА Клипърс

Центърът за последно бе част от Хюстън

В Сан Франциско двукратният MVP на Лигата записа своя девети мач с 50 и повече точки в кариерата си, с цел да усили общия си актив за Уориърс на 17 818 точки, задминавайки достижението на Чембърлейн от 17 783 точки, което бе рекордно от 1964 година насам. " Да бъда покрай него, в която и да е статистика, а в този момент даже да съм над него, това е сюрреалистично, бясно. Когато растеш с баскетбола и чуваш неговото име, знаеш, че то е нещо извънредно особено ", показа Къри след дуела.

Плеймейкърът на Голдън Стейт вкара 14 стрелби от 24 опита, в това число и 10 сполучливи стрелби от тройката, като добави 6 битки и 4 асистенции за 35 минути игра. Това бе седмият следващ мач за Къри с най-малко 30 маркирани точки. Дреймънд Грийн добави 18 точки, 7 битки и 7 асистенции за триумфа, а Андрю Уигинс се регистрира със 17 точки. За Нъгетс любимецът за MVP през този сезон Никола Йокич бе покрай трипъл-дабъл - 27 точки, 12 битки и 8 асистенции, а Майкъл Портър-джуниър осъществя 24 точки.

За Уориърс това бе втора поредна победа, като отборът заема 10-то място на Запад с 26 триумфа и 28 провали и остава в борбата за плейофите. Денвър записа втора поредна загуба, откакто преди този момент бе в серия от осем следващи триумфа, и е на четвърта позиция в същата конференция с баланс 34-20.
 Финикс удари Юта в дербито на Запад, Бруклин разруши Ню Орлиънс
Финикс удари Юта в дербито на Запад, Бруклин разруши Ню Орлиънс

Вижте всички резултати в НБА от тази нощ
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР