Звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри бе избран за

...
Звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри бе избран за
Коментари Харесай

Без изненада: Къри е най-полезният играч във финалите на NBA

Звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри бе определен за Най-полезен състезател във финалите на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА).

Голдън Стейт завоюва шампионската купа в асоциацията след триумф със 103:90 в шестия мач против Бостън Селтикс и 4:2 победи във финалната серия. 34-годишният Къри приключи с 34 точки, 7 битки и 7 асистенции в дуела.

Наградата бе една от дребното, който до момента липсваха в сбирката на осемкратния участник в Мача на звездите. Той два пъти бе определян за Най-полезен играч в лигата и към този момент има четири шампионски трофея.

„ Това значи, че ние победихме. Означава, че се възползвахме от опцията още веднъж да спечелим купата “, съобщи Стеф Къри, запитан какъв брой значимо е оценката за него.

„ Чувахме всички приказки, само че в края на деня, най-важното е какво вършим на терена. Не е значимо това какво се приказва, а какво се прави. За това става въпрос “, сподели още баскетболистът на Голдън Стейт.

„ Градим това, което имаме сега в последните 10-11 години, а това значи доста, когато стигнеш до върха, тъй като знаеш по какъв начин да печелиш. Всички, които са част от организацията, знаят защо става дума “, добави Къри.

Той стана седмият баскетболист, печелил най-малко четири трофеи и две награди за най-полезен състезател на сезона, присъединявайки се към имена като Карим Абдул-Джабар, Тим Дънкан, Меджик Джонсън, Майкъл Джордан, Бил Ръсел и ЛеБрон Джеймс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР