Звездата на Филаделфия Севънтисиксърс Джоел Ембийд спечели титлата за най-добър

...
Звездата на Филаделфия Севънтисиксърс Джоел Ембийд спечели титлата за най-добър
Коментари Харесай

Джоел Ембийд спечели надпреварата за най-добър реализатор през сезона

Звездата на Филаделфия Севънтисиксърс Джоел Ембийд завоюва купата за най-хубав изпълнител на постоянния сезон в НБА. След страхотна серия в последните седмица и три мача с 40+ точки Ембийд приключва акцията с 30,57 точки приблизително на мача. По този метод той надделя двукратния MVP на Лигата Янис Антетокумпо от Милуоки Бъкс (29,88) и ветерана ЛеБрон Джеймс от Ел Ей Лейкърс (29,22).

Ембийд се трансформира в първия център с оценката от Шакийл О'Нийл през сезон 1999/2000 насам, както и първия център, който вкарва повече от 30 точки приблизително на мач за последните 40 години. Камерунецът е и първият притежател на оценката, роден отвън Съединени американски щати. Центърът на Фили бе доста стабилен през целия сезон, като записа цели 14 мача с 40+точки и 40 мача с най-малко 30 маркирани точки.

Ембийд е в оспорвана борба с Антетокумпо и центъра на Денвър Нъгетс Никола Йокич за най-престижното самостоятелно отличие в НБА - MVP на постоянния сезон. Според специалистите любимец за премията остава Йокич, който е настоящият MVP на Лигата, а през този сезон се трансформира в първия баскетболист в историята, осъществил 2000 точки, 1000 битки и 500 асистенции в границите на един сезон. На второ място букмейкърите поставят Антетокумпо, само че триумфът на Ембийд в реализаторската борба може и да му помогне в гласуването за наградата.

History for Joel Embiid

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР