Звездата на CNN Крис Куомо е отстранен от работа за

...
Звездата на CNN Крис Куомо е отстранен от работа за
Коментари Харесай

CNN уволни водещ заради неетично поведение


Звездата на CNN Крис Куомо е отхвърлен от работа за неопределен срок поради помощта, която е оказал на брат си - някогашен губернатор на Ню Йорк, упрекнат в полови похищения .

Решението бе взето, откакто основният прокурор на Ню Йорк разгласява нови документи, които демонстрират мащабите на работата на журналиста за по-големия му брат Андрю Куомо .

От CNN обявиха, че документите демонстрират " по-голямо равнище на присъединяване в делото на брат му, в сравнение с знаехме до момента ".

Андрю Куомо подаде оставка през август, откакто прокурори обявиха, че е тормозил полово свои чиновници .

 Андрю Куомо БГНЕС

Задкулисните старания на Крис Куомо да помогне на брат си бяха избрани като нарушаване на журналистическата нравственос в медийната промишленост .

Хилядите страници, оповестени от основния прокурор Летиция Джеймс в понеделник, демонстрират, че по-младият Куомо непрестанно е оказвал напън върху личния състав на губернатора за да отбрани брат си .

Миналата година CNN за малко отстрани действието на правилото, забраняващо на Куомо да отразява дейностите на брат си, когато Ню Йорк се трансформира в международен епицентър на пандемията от ковид. Водещият стартира да интервюира брат си в ефир и да хвали работата му като губернатор.

Преди това телевизионната мрежа отбрани работата на Крис Куом о, който се причисли към канала през 2013 година

Но от CNN обявиха във вторник: " Документите, с които не бяхме осведомени преди общественото им обявяване, повдигат съществени въпроси. Когато Крис ни призна, че е давал препоръки на личния състав на брат си в негова изгода, той е нарушил нашите етични правила и ние признаваме това обществено ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР