Звездата на Ботсвана Айзак Маквала отпадна от финала на 400

...
Звездата на Ботсвана Айзак Маквала отпадна от финала на 400
Коментари Харесай

Карантина извади Маквала и от финала на 400 м

Звездата на Ботсвана Айзак Маквала отпадна от финала на 400 метра на международното състезание по лека атлетика. Спринтьорът, който беше един от любимците за купата, в понеделник се отхвърли и от конкуренцията на 200 метра.

Причината е стомашен вирус се популяризира в един от хотелите в Лондон, където са отседнали спортистите. Десетки са станали жертва на гастроентерит, оповестиха уредниците.

Сред тях са лекоталети от Германия, Канада и Ирландия. По информация на здравното министерство на Англия общо 30 спортисти и други членове на националните тимове са наранени от вируса.

Решението Маквала да не започва е в съгласие с медицинския пратеник на Международната федерация по лека атлетика (IAAF).

Първоначално ботсванецът изрази вяра, че ще може да започва на 400 метра, откакто беше подложен под 48-часова карантина. Състоянието му не се усъвършенства и по този начин той губи късмет да се бори за купата.

От " Тауър хотел " оповестиха, че следствията на здравните служби и интернационалната федерация по лека атлетика са открили, че " хотелът не е източникът на болестта ".

" Спазваме прецизно хигиеничния протокол. Засегнатите не са в контакт с други посетители и всички обществени места са изцяло дезинфекцирани ", обявиха още от хотела, представени от Би Би Си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР