Звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев даде обширно интервю, в

...
Звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев даде обширно интервю, в
Коментари Харесай

Неделев: Трябва да има повече българи в отборите, но да не говоря...

Звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев даде обстойно изявление, в което описа по какъв начин върви възобновяване му след случая в Грузия.

" Всичко върви по проект, упражнявам на 90% с тима, само че не вземам участие в игрите. Правя тежки тренировки и до другия месец би трябвало да съм подготвен за игра. Имам да направя един скенер, след който се надявам всичко да е наред, след което да стартира да играя ", стартира Тодор Неделев за " Диема ".

" Добре се усещам, в действителност. Отново да съм с топка в краката е доста значимо. Доста време изкарах без да играя, имах силови извършения, бягания. Много съм благополучен, че се завръщам и мога да упражнявам още веднъж с тима. Не мисля толкоз - станалото - станало. Всичко отмина, а аз съм добре. Вече се усещам прелестно на всички места. Връщам се към естествения живот, тъй че съм признателен на доктора Шота, който ми избави живота. Винаги ще го споделям, защото ще съм признателен цялостен живот ".

" След интервенцията нямах болки в главата. Тогава не мислех доста, защото не знаех какъв брой ще ми е нужно да се възстановя. Последната среща с доктора той ми сподели, че може да започвам леки тренировки и до 3,5 месеца да вляза в игра. Направил съм всички стъпки по възобновяване. Всичко е повече от добре. Имам още един скенер, с цел да забележим дали костта на черепа е зараснала. Сега съм по-подготвен даже от момчетата, по този начин мисля. Правя тежки бягания, тежък фитнес, тъй че мисля, че физически сега съм на положително равнище ".

" Смятам, че е време да стартирам малко по малко с топка, с цел да чувствам терена. За завръщане нищо не мога да кажа. Чакам скенера. Може и да изиграя някой мач този сезон. Каската ми е комфортна, защото е лека. Благодаря на хората, които направиха всичко допустимо да изработят специфична каска. Доста време мислиха по какъв начин да е. Наистина, от все сърце съм признателен. Единственото, което не ми е комфортно, е, че има лепка на брадата и ми стяга, само че като цяло е доста добре направена. Точно по главата ми е, тъй че дори след 2-3 тренировки напълно нямах проблем с нея ", продължи плеймейкърът.

" Преди година бях тежко контузен, а сега само ми липсва да оказвам помощ на тима. Единствено ме беше гняв, че цяла година се борихме за Европа, стигнахме до такава степен, а аз не участвах. Първенството не стартира добре за нас, само че започнахме с успехите. Надявам се да се върна бързо и да оказа помощ отново. Лош старт на сезона имахме, само че ми се желае момчетата да продължат с положителните мачове ".

" На всеки домашен мач съм в съблекалнята. Не мога да кажа, че подстрекавам тима, а всички приказваме за мача. Треньорът задоволително добре стимулира играчите и няма потребност аз да го върша. Винаги съм до тима, поддържам ги. Ако един футболист самичък няма настройка за мач, колкото и да му приказват, то доста мъчно може да покаже максимума от себе си ".

" Винаги съм казвал, че би трябвало да има българи в тимовете. Не желая да приказвам доста, защото иска ми се карат. Всеки има визии за своя тим. Това е стилът на Ботев. Предпочитат да взимат чужденци, тъй че... Миналата година още веднъж имаше 1-2 българи и станахме трети. Тази година, както ще се повторя отново, започнахме неприятно. В началото играеха няколко българи. После множеството мачове Виктор Генев беше титуляр ".

" Надявам се в действителност да има повече българи от школата да влязат в първия тим. Имаме класни чужденци, само че просто самите мачове ги загубихме. В началото не играхме това, което можем и изцяло справедливо допуснахме загуби, само че към този момент се вижда, че играчите се отпуснаха. Започнаха да демонстрират качества и към този момент играем добър футбол - по тази причина спечелихме ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР