Звездата на Барселона Лионел Меси може да напусне клуба без

...
Звездата на Барселона Лионел Меси може да напусне клуба без
Коментари Харесай

Меси напуска Барселона при отцепване на Каталуния


Звездата на Барселона Лионел Меси може да напусне клуба без неустойки, в случай че Каталуния получи самостоятелност и се отдели от Испания, оповестяват медиите в Испания. Аржентинският талант неотдавна подписа нов контракт с Барса, който ще го задържи на "Ноу Камп" до 2021-ва година, само че в договора има записана специфична уговорка, обвързвана със протичащото се в района в последно време.

Ако Каталуния се отдели от Испания и вследствие на това Барселона напусне Ла Лига, то Меси може да си тръгне от клуба. Клаузата гласи, че Меси е свободен да напусне, в случай че "Барселона не играе в някое от водещите шампионати в Европа", което значи, че той ще остане в отбора, в случай че каталунците заиграят във Висшата лига, Серия А, Лига 1 или Бундеслигата. Иначе клаузата за откупуване на аржентинеца е 700 милиона евро и всеки, който желае да вземе Меси, ще би трябвало да заплати тази сума. От Барселона отхвърлиха да разясняват тези изказвания.

Парламентът на Каталуния разгласи самостоятелност след референдума на 1 октомври, заради което централната власт в Испания краткотрайно лиши самостоятелния статут на региона. Ако се стигне до разединение на Каталуния, не е ясно какво ще стане с отбора на Барселона, само че се допуска, че ще бъде разрешено на клуба да продължи да се състезава в Ла Лига. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР