Звездата на българското кино и театър Вълчо Камарашев бедства с

...
Звездата на българското кино и театър Вълчо Камарашев бедства с
Коментари Харесай

Звездата на българското кино и театър Вълчо Камарашев бедства с пенсия от 450 лев

Звездата на българското кино и спектакъл Вълчо Камарашев бедства с пенсия от 450 лв..

Заслужилият актьор, притежател на над 10 награди за 60-годишния си принос към сцената и любим на генерации киномани бе изловен от папарак на „ Таблоид” да взима храна от механа до дома си в столичния кв. „ Света Троица”. Посетители на заведението разясниха, че тук поп Ставри от „ Чичовци” по Иван Вазов е специфичен клиент.

Собственикът на ресторанта наредил да се дават вкусотии на обичания му артист против алегорично възнаграждение. Така предприемачът желал да помогне на 80-годишния Вълчо Камарашев да се оправи с недоимъка. Докато чака храната си, бай Вълчо сподели забележителна кондиция – поръча си кафе и възпламени цигара.

Оказа се, че с кръчмарските гозби бай Вълчо храни и брачната половинка си проф. Виолета Райнова, която е преподавала история на съветския спектакъл в НАТФИЗ. За страдание старата дама е мъчно преносима, страда от склероза и се постанова артистът да поеме семейството. Дъщеря им Мина не може да помогне доста, тъй като от дълги години живее в Съединени американски щати със брачна половинка си Джейсън.

Двамата се грижат за синовете си Нико-Алекси и Сашо-Момчил. В момента наследничката на Вълчо Камарашев е на висок пост в рекламна организация. „ Внуците ми викат дедо Улф”, усмихва се титанът на Мелпомена.

Щерката и зетят оказват помощ с пари, само че от горделивост Вълчо отказвал изобщо да загатва, в случай че изникне незабавна потребност от финанси. Наскоро пред „ Таблоид” актьорът самичък призна, че пенсията му е тъкмо 450 лв.. Явно за властта това е сериозен месечен приход, тъй като на фелдфебела от паметния филм „ Тримата от запаса” му бе отказано особено заплащане, което се отпуска на заслужили дейци на културата. Аргументът бе точно подобен – висока пенсия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР