Звездата на английския Тотнъм Хеунг-Мин Сон се превърна в основна

...
Звездата на английския Тотнъм Хеунг-Мин Сон се превърна в основна
Коментари Харесай

Сон вдъхнови Корея срещу Китай

Звездата на британския Тотнъм Хеунг-Мин Сон се трансформира в съществена фигура за триумфа на Република Корея с 2:0 над Китай в последния мач от група С на шампионата за Купата на Азия. Само два дни откакто дойде в ОАЕ футболистът от Премиършип завоюва дузпа за първия гол и асистира за втория.

Корейците приключиха на 1-а позиция с 9 точки, а Китай остана на 2-а с 6. И двата тима се класират за осминафиналите, до момента в който Киргизстан остана на 3-о място с първите си три точки, извоювани от триумфа с 4:1 над Филипините. Киргизите чакат резултатите от другите групи, с цел да схванат дали се класират или не.

Първото попадение с присъединяване на Сон пристигна в 12-ата минута, когато той получи топката, задържа я прекомерно дълго очаквайки включването на негов съотборник, само че беше повален в наказателното поле от китайски бранител. Хван Уи-Чжо се разписа за 1:0, пращайки топката с мощен удар в долния ляв ъгъл. Република Корея вкара второто попадение в 51-ата минута посредством Ким Мин-чжае, който с глава засече центриране на Сон Хън-Мин от корнер.

За звездата на Тотнъм това е трети шампионат с националния тим за по-малко от година. След като взе участие на Световното състезание в Русия, след това отиде на Азиатските игри и изведе корейския отбор до купата. Сега пък се надява да стигне до нов финал- за Купата на Азия на 1-и февруари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР