Звездата на алпийските ски Александър Омод Килде от Норвегия ще

...
Звездата на алпийските ски Александър Омод Килде от Норвегия ще
Коментари Харесай

Килде ще направи втора операция след пребиването във Венген

Звездата на алпийските ски Александър Омод Килде от Норвегия ще претърпи втора интервенция след тежкото си рухване на спускането във Венген за Световната купа предходната събота, заяви ДПА.

Операцията му бе планувана за през днешния ден слебодеб в Инсбрук (Австрия), като трябваше да бъдат възобновени две скъсани връзки на рамото. Това разгласи самият Килде в своя профил в обществената мрежа X. Той претърпя и първа оперативна интервенция, която се наложи поради увреждания на нерви в резултат на съществени пострадвания на прасеца.

Малко преди финала на надпреварата Килде загуби надзор и се оплете в мрежите за сигурност към пистата с доста огромна скорост. Той бе изнесен от терена с медицински хеликоптер. Той се размина със счупвания на кости и теоретично може да се върне на пистата преди края на сезона, макар че това е малко евентуално.

" Като се регистрира сериозността на рухването и обстоятелството, че се забих в мрежата със 120 км/ч, се усещам учудващо добре ", написа Килде. В момента той е в Инсбрук със фамилията си и приятелката си - американската скиорка Микаела Шифрин. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР