Звездата и голмайстор на ЦСКА-София Фернандо Каранга бе наказан със

...
Звездата и голмайстор на ЦСКА-София Фернандо Каранга бе наказан със
Коментари Харесай

БФС наказа звездата на ЦСКА-София след жалбата на Левски

Звездата и голмайстор на " ЦСКА-София " Фернандо Каранга бе осъден със прекъсване на спортните права за един мач и санкция от 6000 лева за държанието си по време на мача с " Левски " в неделя. Решението на Дисциплинарната комисия на БФС значи, че бразилецът няма да играе за отбора си в първия дуел от плейофната фаза на шампионата - против " Ботев " (Пд).

3000 лева от санкцията на Каранга е жеста с ръка, изобразяващ прерязване на гърло (на снимката), който той прави за втори следващ път (предишният бе след дуела с " Пирин " в Благоевград от предходния кръг на първенството). Другите 3000 лева са му наложени поради това, че дефилира пред трибуните, размахвайки огромен надуваем член, на който бяха вързани сини шалчета на " Левски ".

Решението на БФС идва единствено ден откакто " Левски " сезира Дисциплинарната комисия за държанието на Каранга, като приложи и видеозапис с определени негови " изяви ", измежду които и удар в лицето на сенегалския халф на " сините " Хали Тиам, след който носът на Тиам е строшен.

В сигнала на " Левски " до БФС бе написано, че държанието на Каранга и жеста му с рязането на глави е рисково и може да докара до ответна реакция от почитателите. Заострено бе вниманието върху това, че нападателят е размахвал надуваем член, а също по този начин се настояваше БФС да сезира и прокуратурата за провокативното държание на бразилеца.

Самият Каранга, който вкара победния гол за 1:0 против " Левски " изясни, че " главорезкият " жест бил негов нормален метод да чества голове. " И в Бразилия правех това след гол, само че никой нищо не е казвал ", добави той.

За държанието на Каранга БФС получи писмо и запис на определени моменти от неговото държание на терена и от " Пирин " предходната седмица, само че тогава нямаше последици.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР